Mergi la conţinutul principal

La Brăila, ca în junglă! Parc de joacă pentru copii vandalizat permanent de câţiva derbedei

• autorităţile locale nu par capabile să îi pună la respect,  astfel că, în ciuda reparaţiilor repetate făcute de Primărie, locul de joacă din zona Romarta Nouă arată mereu ca după “război” • situaţia este îngreunată şi de riveranii cu pretenţii, care îşi plimbă câinii printre instalaţiile de joacă, făcându-se că uită că trebuie să cureţe în urma lor

 

Intreaga zonă adiacentă Administraţiei Financiare din zona falezei, dar şi din proximitatea Esplanadei şi de la Romarta Nouă a fost scoasă la lumină, astă toamnă, de către Primărie, cu mari cheltuieli şi eforturi din partea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, dar şi a Seroplant. Recent, s-a făcut şi o plombare a carosabilului ce duce din Calea Călăraşilor spre Trezorerie.

Eforturi s-au făcut şi pentru reabilitarea parcului de joacă pentru copii situat în curtea interioară de la Romarta Nouă. Acesta continuă însă să aibă nevoie de numeroase reparaţii şi completări, din cauza acţiunilor distructive ale găştilor care se adună aici. Îndeosebi seara şi noaptea, gălăgioşii îşi etalează apucăturile total necivilizate şi amendabile: spartul seminţelor, fumatul, consumul de băuturi alcoolice, înjurături ca la uşa cortului şi răcnete precum în junglă. Mai rău este că aceşti adevăraţi vandali îşi descarcă adrenalina şi prin distrugerea dotărilor locului de joacă, arderea băncilor, ruperea gardului din sârmă şi alte asemenea fapte reprobabile.

Plini de tupeu, indivizii respectivi nu dau nici doi bani pe programul de joacă pentru cei mici, tratând cu indiferenţă sau chiar agresivitate, uneori, îndemnurile pentru un comportament adecvat făcute de părinţii sau bunicii care vin cu copiii în parc.

Probleme apar inclusiv din partea unor riverani (cu moft şi pretenţii) ce îşi plimbă câinii pe spaţiul destinat copiilor, uitând că trebuie să cureţe în urma animalelor care îşi fac nevoile printre instalaţiile de joacă.

Cel mai probabil, în scurt timp se  vor efectua, din nou, reparaţiile necesare, însă fără o intervenţie fermă şi constantă a forţelor de ordine, problemele se vor repeta continuu, într-un cerc vicios fără soluţii de rezolvare!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro