Profesorul Alexandru Diţă, directorul adjunct de la Grupul Şcolar "Constantin Brâncuşi", a fost plecat pentru aproape o săptămână la Stockholm, Suedia, pentru a participa la proiectul "Voluntariat pentru durabilitate". Profesorul Alexandru Diţă a explicat că interesul mondial este acum centrat pe protejarea mediului înconjurător, iar acest subiect a fost unul dintre cele mai importante dezbătute la întâlnire. "Întreţinerea şi regenerarea pădurilor, speciile silvice existente în diferite ţări, modul în care guvernele şi organizaţiile non-guvernamentale participă la educarea tinerilor pentru o dezvoltare durabilă, protejarea biodiversităţii, a vieţii sălbatice, au fost temele abordate în discuţiile din acele zile. Această participare constituie o etapă într-o strategie pe care am dezvoltat-o la liceu şi care mai cuprinde şi alte activităţi. Încercăm să redimensionăm specializările pe care le aveam prin tradiţie în domeniul prelucrării lemnului, care, în ultimul timp, par să nu mai asigure absolvenţilor un loc cert pe piaţa muncii", a spus profesorul Diţă.
În timp, şcoala a dezvoltat mai multe proiecte de mediu care au inclus activităţi de ecologizare, de îngrijire a spaţiului verde sau de reîmpădurire, în cadrul cărora elevii au colaborat cu Inspectoratul Şcolar şi Romsilva. Aceste activităţi au inspirat şi ideea apariţiei unor noi profiluri: Protecţia mediului şi Silvicultură în cadrul şcolii postliceale, această din urmă specializare neregăsindu-se în nicio altă unitate de învăţământ din judeţele limitrofe.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.