Mergi la conţinutul principal

La început de weekend, polițiștii brăileni au intervenit la 121 de evenimente și au aplicat amenzi de 85.000 de lei

• potrivit IPJ Brăila, în timpul acțiunilor de joi și vineri, polițiștii aflați la datorie au constatat 222 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică • zece șoferi au rămas fără permise de conducere, iar zeci de persoane au fost legitimate de polițiști • vineri spre sâmbătă, au fost controlate mai multe societăți comerciale, paznicii de pe raza de competență și ATM-urile

 

Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila înainte de weekend (mai precis joi, 13 iunie) au vizat, în principal, menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în doar 24 de ore, polițiștii de la Ordine Publică și nu numai au acționat la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 14 acțiuni; tot ei au intervenit la 59 de evenimente, dintre care 49 au fost sesizate de cetățeni prin apel la 112.

„Polițiștii au constatat 88 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme, pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 28.000 de lei”, precizează Biroul de Presă al IPJ.

Pentru menținerea siguranței rutiere, trei conducători auto au rămas fără permis de conducere, după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, au fost retrase două certificate de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate. Mai trebuie precizat faptul că joi, 13 iunie, pe raza județului Brăila au fost semnalate 34 de posibile infracțiuni.

În aceeași zi, în intervalul orar 6.30-8.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier și ai Serviciului Rutier - IPJ Brăila au desfășurat o amplă acțiune în municipiu, pentru reducerea riscului rutier, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În timpul acțiunii polițienești, au fost legitimate 12 persoane (care au fost verificate în aplicația eDAC), au fost controlate vehicule și au fost testați toți șoferii cu aparatele din dotare.

Vineri, 14 iunie, la început de weekend, polițiștii brăileni s-au aflat din nou la datorie.

„Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila în ultimele 24 de ore au fost: menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au acționat la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 16 acțiuni și au intervenit la 62 de evenimente, dintre care 55 au fost sesizate de cetățeni prin apel la 112”, precizează Biroul de Presă al IPJ Brăila.

În aceeași zi, polițiștii au constatat 134 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme, precizează surse polițienești, iar în urma constatărilor efectuate la fața locului, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 57.000 de lei.

Pentru menținerea siguranței rutiere, șapte șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța participanților la trafic. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice șase autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. În total, vineri, pe raza județului Brăila, au fost semnalate 30 de posibile infracțiuni.

„Pe timp de noapte, în intervalul orar 22.00-02.00 (în noaptea de vineri spre sâmbătă - n.r.), polițiștii din cadrul Biroului Rutier, Secției 1 și 2 Poliție Rurală Brăila, Secției 5 Poliție Rurală Viziru au supravegheat siguranța cetățenilor, acționând pe raza de competență pentru crearea unui climat optim de ordine și siguranță publică, combaterea faptelor ilegale și pentru siguranța traficului rutier. Astfel, au fost legitimate 67 de persoane, care au fost verificate în aplicația eDAC, au fost controlate 57 de vehicule și au fost testați șoferii cu aparatele din dotare”, precizează sursa citată.

Tot vineri spre sâmbătă, au fost controlate mai multe societăți comerciale, paznicii de pe raza de competență și ATM-urile. 

Pentru liniștea cetățenilor, cei care au ales să încalce legislația în vigoare au fost sancționați contravențional, de către polițiști, cu amenzi în valoare de 5.620 de lei, pentru 17 fapte constatate. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro