Mergi la conţinutul principal

Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe 2017. „Cer Guvernului trei lucruri”

Principalele declarații ale președintelui:

 

Așa cum am promis la începutul săptămânii, am făcut o analiză a bugetului. Aceasta a confirmat ce am spus și data trecută, veniturile sunt prea optimiste, cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare, abrdarea hiperoptimistă se poate vedea făcând o comparație cu veniturile de anul trecut.

Există prevăzute credite de angajament pentru o sumă nemaivăzută, de peste 50 de miliarde.

Totuși, am promulgat bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget.

În cursul acestui exercițiu bugetar cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate!

Premierul Sorin Grindeanu spunea astăzi, în ședința de Guvern, că o serie de măsuri adoptate de Executiv nu pot fi puse în practică din cauză că România nu are un buget promulgat.

Din păcate, faptul că dumneavoastră şi noi am reuşit în timp record să venim cu un buget care să ţină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi le-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Ba mai mult, acele măsuri noi pe care le-am luat şi pe care le aveam în programul de guvernare sunt puse, datorită nepromulgării bugetului însă, sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri”, le-a spus premierul Sorin Grindeanu miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern.

Din păcate, toată această întârziere se va duce în lanț nu doar către ministerele pe care dvs le coordonați, cât și către autoritățile județene, locale, toate lucrurile care decurg pe o piramidă în jos spre o bună funcționare a statului”, a adăugat Sorin Grindeanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro