Mergi la conţinutul principal

Kauflandul cu muște moarte și carne mucegăită la ”ofertă”

* în urma reclamației formulate de o brăileancă, ce cumpărare un preparat din carne mucegăit, pe 5 septembrie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila a efectuat un control „pe nepusă masă” la magazinul aparținând lanțului de hypermarketuri Kaufland * comisarii au descoperit neregului strigătoare la cer - carne tocată și preparate din carne păstrate la temperaturi ridicate, produse cu muște moarte și mucegai, produse expirate - motiv pentru care au confiscat produsele neconforme și au dat amenzi de 33.000 de lei

 

 

 

Nereguli crase și produse care puneau în pericol sănătatea consumatorilor, la magazinul aparținând lanțului de hypermarketuri Kaufland, de pe Bulevardul Dorobanților. Asta au descoperit comisarii CJPC brăileni care au efectuat, luna aceasta, un control inopinat la respectivul hypermarket.

Potrivit comisarului șef adjunct al Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Brăila (CJPC), Daniela Gorgan, în data de 5 septembrie 2023, ca urmare a reclamaţiei unui consumator, au fost efectuate verificări la hypermarketul lanțului deținut de SC Kaufland România SCS, aflat în Municipiul Brăila, pe B-dul Dorobanților. Reclamația fusese făcută de o brăileancă revoltată care cumpărase, în aceeași zi, un preparat din carne (șuncă) de la Kaufland, iar când a desfăcut ambalajul, a constatat că acesta era mucegăit. Mucegai alb și albastru se afla pe suprafața produsului.  

„Aspectele reclamate de consumator au fost legate de neconformitatea unui preparat din carne, ce prezenta zone extinse de colonii de mucegai alb şi albastru. În urma acţiunii de control, reclamaţia s-a dovedit a fi întemeiată, iar pentru abaterile constatate, comisarii brăileni au aplicat următoarele sancțiuni: șase amenzi contravenţionale în valoare totală de 33.000 de lei și oprirea definitivă de la comercializare şi scoaterea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme”, ne-a precizat sursa citată.

Principalele abateri constatate în timpul controlului la magazinul Kaufland de pe B-dul Dorobanților au fost următoarele: comercializarea diferitelor categorii de produse alimentare (preparate din carne, îngheţată) cu modificări organoleptice de culoare, miros, consistenţă; comercializarea produselor alimentare nesigure (produse pe suprafaţa cărora se aflau forme adulte de insecte moarte, produse fără data deschiderii ambalajului colectiv, astfel încât nu se poate stabili cu exactitate valabilitatea produselor); produse alimentare cu data limită de consum depăşită (expirate); comercializarea de produse (carne tocată de vită) pentru care operatorul economic (magazinul KaufLnd) nu a asigurat condiţiile tehnice stabilite de producător, respectiv temperatura de păstrare pe timpul depozitării şi desfacerii acestora; abateri repetate privind aceleaşi încălcări ale prevederilor legale.

De exemplu, s-a constatat că respectiva carne tocată era păstrată la circa 10 grade C, în condițiile în care producătorul relevă faptul că aceasta poate fi păstrată doar la temperaturi cuprinse între 0 și 2 grade C.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro