Katrina a provocat deversarea accidentala a milioane de litri de petrol | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Katrina a provocat deversarea accidentala a milioane de litri de petrol

Cantitatea de petrol deversata pe cursul inferior al fluviului Mississippi din tancurile petroliere avariate de uraganul Katrina ar putea fi de ordinul milioanelor de litri, informeaza Financial Times, in editia electronica de vineri.
Autoritatile apreciaza ca uraganul a provocat deversarea unei cantitati de petrol echivalenta cu o treime din cea care a poluat, in 1989, coastele statului Alaska, in urma naufragiului petrolierului Exxon Valdez. Totusi, expertii nu pot prognoza efectele pe termen scurt ale poluarii, dar se asteapta ca o parte din petrol sa ajunga in Golful Mexic.
Departamentul de Mediu din Lousiana nu a facut decit aprecieri precaute, in conditiile in care accesul in zona este inca foarte dificil.
Cea mai mare cantitate de petrol brut deversata accidental in urma uraganului a fost inregistrata in urma avarierii unor tancuri petroliere ale companiei Bass Enterprises Productions, cu o capacitate de 80.000 de barili, situate in apropiere de gura de varsare a fluviului.
Un al doilea accident provocat de uragan, la o rafinarie din Meraux, Louisiana, a provocat deversarea altor milioane de litri de petrol, accidentul fiind descoperit in momentul survolarii zonei, cu citeva zile in urma. Garda de Coasta, Agentia Federala pentru Potectia Mediului si o companie privata lucreaza deja la curatarea zonei.
Eric Olsen, purtator de cuvint al Consiliului pentru Protectia Resurselor Naturale, a spus ca organizatia pe care o reprezinta depune eforturi pentru a monitoriza operatiunile de curatare si este preocupata de posibilele riscuri in ceea ce priveste contaminarea rezervelor de apa potabila.
Ingrijiorarea privind toxicitatea apei a crescut in ultimele zile si la New Orleans, unde apa poluata este pompata in Lacul Ponchartrain, ceea ce pe termen scurt va afecta semnificativ mediul.
Frank Manheim, profesor asociat la Universitatea George Mason din Virginia, este de parere ca impactul ecologic "nu va fi probabil de durata, dar este grav pe termen scurt". El a adaugat ca apele care inunda zona ar putea fi poluate cu pesticide si substante chimice toxice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro