• de azi înainte, pacienţii se pot adresa şi în sistemul medical privat pentru tomografii • la începutul lunii septembrie, a fost pus în funcţiune de către clinica “Kaliophion Medical” un computer tomograf nou-nouţ, marca Siemens • aparatul medical vine în ajutorul acelora care aşteptau cu lunile o programare în spitalul de stat ori străbăteau kilometri buni până în judeţele vecine pentru o asemenea investigaţie • clinica s-a mutat din cartierul Vizirului într-o zonă aproape de centru, mai exact la intersecţia bd. Independenţei cu strada Şcolilor, în blocul D1
Aşteptarea cu lunile pentru o tomografie la spitalul de stat ori drumurile până în judeţele vecine pentru aceeaşi problemă sunt pe cale să devină amintire. Asta pentru că Brăila are primul computer tomograf privat, funcţional şi complet autorizat. Este vorba despre “Kaliophion Medical”, clinica de ecografie deţinută de dr. Claudiu Leonida. Însă trebuie să menţionăm un lucru: “Kaliophion” s-a mutat în “casă” nouă, de la începutul lunii septembrie. Astfel, pacienţii care sunt interesaţi de serviciile acestei clinici vor merge pe Bulevardul Independenţei, nr. 20, bloc D1, parter, la aproximativ 20 de metri de intersecţia cu strada Şcolilor. Intrarea este pe bulevard.
Dar să revenim la noua achiziţie, computerul tomograf. Aparatul medical este autorizat şi gata de a sprijini nevoile în creştere pentru această investigaţie. De altfel, acesta a fost şi motivul care a stat la baza acestei investiţii făcută de dr. Claudiu Leonida. Automat, clinica de ecografie s-a transformat într-una de imagistică medicală. Păstrând parteneriatul cu Siemens România, CT-ul provine de la această firmă şi este model Siemens Somatom Scope Power, util în numeroase domenii medicale, dar mai ales în oncologie.
Cererile din ce în ce mai multe pentru tomografii, timpul de aşteptare mare, dar şi drumurile până-n judeţele învecinate şi cheltuiala mare l-au determinat pe dr. Claudiu Leonida să facă acest pas. “În ultimii 3 ani şi jumătate, de când m-am implicat din ce în ce mai mult în partea de oncologie, cu precădere în patologia oncologică mamară, am constatat o deficienţă majoră în partea de dotare cu echipamente necesare pentru pacienţii oncologici. Iniţial, am avut alte idei, la care nu am renunţat, doar că, în fiecare direcţie în care mergeam cu gândul, mai devreme sau mai târziu mă loveam de aceeaşi problemă – tomografia. Degeaba intenţionam să uşurez eforturile pacienţilor din alte puncte de vedere, că alergătura după tomografie rămânea – Bucureşti, Galaţi, sau în alte părţi. Spitalul Judeţean are tomografe, are medici, dar nu face faţă cererilor. Nici acum, după ce am adus şi eu un tomograf, nu ştiu dacă este suficient. Ca pacient oncologic sau neurologic nu poţi aştepta 2 sau 3 luni pentru o programare. Timpul şi viteza de reacţie sunt esenţiale pentru pacienţii cu probleme în aceste domenii”, ne-a declarat dr. Leonida.
De când s-a hotărât să achiziţioneze un computer tomograf şi până la momentul punerii în funcţiune a aparatului, a trecut ceva vreme. Iniţial, medicul se aştepta la piedici din punct de vedere financiar, însă, pe parcurs, a observat că banii sunt cea mai mică problemă. Altceva “omoară”, şi anume birocraţia. “Implicaţiile financiare erau absolut evidente, dar am înţeles, pe parcursul celor 12 luni de evoluţie a proiectului, că implicaţiile financiare, deşi foarte mari, nu erau cele mai grele. Cele mai grele au fost piedicile şi birocraţia incredibil de stufoasă şi de lentă. Şi aşa, am realizat de ce nu sunt suficiente tomografe pentru pacienţi. Nici pe departe din cauze financiare. Dar au fost, pe cealaltă parte, şi foarte mulţi oameni care au înţeles scopul şi utilitatea a ceea ce intenţionez eu să fac, şi m-au ajutat cum şi cu ce au putut mai bine, şi am reuşit în final să duc la bun sfârşit acest proiect”, a adăugat dr. Leonida.
Medicul speră ca în 2019 să intre în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate
Deocamdată, clinica nu a reuşit să intre în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, însă medicul speră totuşi să rezolve această problemă, abia la anul, în 2019. “Am demarat la propriu acest proiect în septembrie 2017, în ideea de a termina în 6-7 luni, ca să mă încadrez în perioada de contractare cu Casa de Asigurări. Dar, în urma diverselor obstacole, abia la sfârşitul lunii iulie 2018 am reuşit să obţin şi ultima autorizaţie, de la CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare), şi anume Autorizaţia de Funcţionare şi Utilizare. Deci până în aprilie 2019 nu mai pot încheia contract cu Casa de Asigurări. Am încercat şi am reuşit să adun o echipă de medici şi asistenţi profesionişti, tineri, dedicaţi, cu ajutorul cărora să menţin stilul cu care mi-am obişnuit până acum pacienţii – programări rapide, respectarea orelor de programare, comunicare cu pacienţii, respect pentru aceştia. Aparatul este nou, fabricat în luna mai 2018, şi are instalate toate programele necesare pentru efectuarea investigaţiilor la cel mai înalt nivel”, ne-a mai spus sursa citată.
Dr. Claudiu Leonida nu vrea să se oprească aici, ci are de gând să continue extinderea clinicii medicale “Kaliophion”. “Computer tomograful reprezintă încă o etapă, dintr-un proiect mult mai amplu, pentru că nu intenţionez să mă opresc aici. Aşa cum pacienţii care au trecut până acum pragul clinicii ştiu, pentru mine aspectul financiar este ultimul la care mă gândesc. Nu pot să nu îl iau în calcul, dar nu este cel primordial. Pentru că îmi place meseria mea, şi pentru că îmi place ceea ce fac, îmi doresc să fac ceva ce va rămâne şi după mine, de care să beneficieze cât mai mulţi oameni”, ne-a mărturisit dr. Leonida.
Aşa cum am menţionat şi la începutul acestui articol, noua adresă a clinicii medicale “Kaliophion Medical” este Bd. Independenţei, nr. 20, bloc D1, parter, la aproximativ 20 de metri de intersecţia cu strada Şcolilor. Intrarea se face din bulevard. Tot aici se pot face şi ecografii, nu numai tomografii, deoarece inclusiv ecograful a fost mutat în sediul nou. Cei interesaţi se pot programa la numărul de telefon 0729.580.509, iar pentru mai multe detalii puteţi accesa pagina de Facebook a clinicii Kaliophion Medical.