Mergi la conţinutul principal

Justiţiara Drăghincescu nu suportă ideea de justiţie

Ţin minte că, într-o discuţie purtată cu un amic al meu, imediat după alegerile din vara lui 2012, am spus că Simona Drăghinescu are cele mai mari şanse să fie viitorul primar al Brăilei, dacă va şti să îşi gestioneze eficient capitalul electoral. Suntem acum în 2015, cu un an şi ceva înainte de alegerile locale, iar Simona Drăghincescu pare o umbră palidă a femeii care impresiona electoratul, în 2012, căci să iei 20.000 de voturi ca independent nu e de ici, de colo. De fapt, ce spun eu umbră palidă, căci Simona Drăghincescu acţionează de multe ori precum cei pe care îi detesta în campania electorală.
Ultimul gest absolut descalificant, din punctul meu de vedere, făcut de Simona Drăghincescu are legătură cu sancţiunile pe care ea le-a primit pentru că a chiulit de la şedinţele din comisii ale CLM Brăila. Consilierei Drăghincescu i-a fost diminuată idemnizaţia, dar nu despre asta este vorba, căci un consilier local nu câştigă mai mult de 1.000 de lei lunar. Iar dacă Simonei Drăghincescu i-a fost subţiată, să zicem, cu 30% această indemnizaţie, pierderea nu reprezintă vreo prăpastie, ci e de aproximativ 300 de lei. Însă, doamna Simona Drăghincescu a sărit cu ce are ea mai de preţ, cu gura, ca să facă scandal că de ce a fost, bre, sancţionată. Că, uite, mai sunt şi alţi consilieri locali care lipsesc de la şedinţele de comisii, iar acestora nu le-a fost tăiată indemnizaţia.
Aşadar, Simona Drăghincescu nu dă doi bani pe faptul că ea lipseşte de la comisii, ci de ce anume nu sunt luaţi în collimator şi alţii care fac ca ea. Nu am auzit nici măcar un cuvânt din partea Simonei Drăghincescu despre faptul că ar regreta că lipseşte cu tupeu de la şedinţe, că nu îşi face datoria de ales al neamului brăilean. Nu, problema lui Drăghincescu este de ce doar ea, şi nu şi alţii.
Când crezi cu atâta ardoare în ideea de justiţie, aşa cum a demonstrat de atâta ori (pe Facebook, logic) doamna Drăghincescu, mi se pare jenant să critici faptul că ai fost sancţionată potrivit legii, care în cazul de faţă este regulamentul CLM. Îi ştiţi pe ăia care vând ţigări netimbrate, care fac evaziune? E, când sunt prinşi în fapt, principala problemă a acestor evazionişti este de ce poliţia nu îi vede şi pe alţii care fac contrabandă, ca şi cum despre asta ar fi vorba. Nici unul nu scoate un cuvânt despre faptul că tocmai a fost prins încălcând legea (cazul Simonei Drăghincescu), ci de ce poliţia l-a luat tocmai pe el în cătare.
Treaba e simplă în cazul lui Drăghincescu. Când te dai bărbată şi imaculată în spaţiul public, când pozezi în acest Zorro cu fustă, nu trebuie să dai nimănui nici cel mai mic motiv ca să te aibă la mână, darămite să te prindă că încalci legea. Dacă tot pozezi în justiţiar, atunci fii, tanti, imaculată în faţa legii, nu te da rănită că, vezi Doamne, te pândeşte cineva la cotitură.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro