Mergi la conţinutul principal

Judecata în dosarul «Concivia» se reia în luna iunie

Următorul termen de judecată în dosarul "Concivia", aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost stabilit pentru data de 2 iunie, după cum se arată pe site-ul instanţei. În acest dosar lupta se dă între fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi Agenţia Naţională de Integritate.
La jumătatea acestei luni, judecătorii au respins cererea de recuzare formulată de Stancu în dosarul "Concivia" iar cauza a fost retrimisă la Completul 1, pentru continuarea judecăţii. Cauza fusese trimisă la Completul 2, după ce, la data de 24 februarie, recurentul Stancu a formulat cerere de recuzare a Completului nr. 1. La data de 10 martie, cererea a fost însă respinsă, astfel că dosarul s-a întors la acelaşi complet de judecată.
Reamintim că nu este pentru prima dată când Stancu formulează o astfel de cerere în acest dosar. Pe data de 17 iunie 2014, el formulase cerere de recuzare a completului de judecători, iar instanţa supremă a fost nevoită să acorde termen pentru discutarea ei, ceea ce a dus la o tergiversare a judecăţii. Cererea de recuzare formulată de fostul preşedinte al CJ Brăila, în dosarul nr. 8586/2/2011, a fost însă şi atunci respinsă.
Dosarul "Concivia" a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curţi pe data de 30 ianuarie 2013, asta după ce, în septembrie 2012, la CA Bucureşti, Stancu a avut parte de o înfrângere. Judecătorii i-au respins acţiunea lui Gheorghe Bunea Stancu, ca nefondată, însă acesta a declarat recurs. În comunicatul din data de 21 septembrie 2011, inspectorii ANI au arătat că, în calitate de şef al CJ Brăila, Bunea Stancu ar fi acordat cinci contracte în valoare totală de 2,7 milioane de lei, fără TVA, firmei "Concivia", pe care o controlează prin intermediul "Bursagrirom" SA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro