Mergi la conţinutul principal

Judecat pentru ultraj, după ce a aruncat cu o substanță chimică în ochii unui polițist și a unui jandarm

* procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului O.D., pentru infracțiunea de ultraj * individul acuzat că a atacat un polițist și un jandarm, cărora le-a aruncat o substanță chimică în față, a încercat în zadar să scape de arestul preventiv, măsura fiind prelungită

 

Individ trimis în judecată pentru ultraj, după ce a atacat un polițișt și un jandarm aflați în misiune, cărora le-a dat cu o substanță chimică în ochi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările și l-au trimis în față instanței pe inculpatul O.D., cauza fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Brăila, în data de 2 martie. Au fost invocate însă unele excepții, inculpatul încercând să scape de proces, instanța fiind cea care va lua o decizie privind legalitatea actelor de urmărire penală.

Oricum, inculpatul O.D. a încercat în zadar să scape de măsura de arest preventiv, care a fost recent prelungită în instanță. După cum se arată pe site-ul instanței, în ședința din data de 4 martie, magistrații de la Judecătoria Brăila au menținut ca fiind legală și temeinică măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul O. D. Inculpatul a formulat contestație în cauză, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Brăila, unde decizia nu a fost în favoarea acuzatului. “Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul-contestator O. D. împotriva încheierii de ședință din data de 04.03.2022, pronunțată de Judecătoria Brăila în dosarul nr. 3028/196/2022/a1.1. Menține încheierea de ședință din data de 04.03.2022, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară. Obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 100 cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este soluția dispusă de magistrații Tribunalului Brăila în ședința din data de 14 martie.

Reamintim că, la data de 10 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au cerut arestarea unui inculpat acuzat de infracțiunea de ultraj, măsura fiind admisă. Atacul asupra oamenilor legii s-a produs la sfârșitul lunii ianuarie, când inculpatul a decis să se răzbune pe oamenii legii și a aruncat cu o soluție chimică în zona în care se afla un agent de poliție și un jandarm, aflați în misiune. “În fapt s-a reținut că, la data de 29 ianuarie, în jurul orei 20.30, ca urmare a unei intervenții a organelor de ordine publică, inculpatul a aruncat cu o soluție chimică în zona în care se afla un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Brăila și un jandarm din cadrul Inspectoratului de jandarmi Județean Brăila, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Oamenilor legii le-au fost provocate suferințe fizice, ca urmare a unor arsuri oftalmice”, au transmis procurorii.

Judecătorul din cadrul Judecătoriei Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 februarie, în urma contestației la Tribunalul Brăila fiind menținut arestul pentru bărbatul care i-a atacat pe cei doi oameni ai legii.

La începutul lunii martie, după ce s-a dispus prelungirea arestului, inculpatul O.D. a mai făcut o încercare, în speranța că va primi o măsură preventivă mai blândă, însă nu a avut succes.

El va sta în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila până în luna aprilie, când se va decide dacă se prelungește măsura de arest.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro