Mergi la conţinutul principal

Judecat pentru conducere cu permis fals de Marea Britanie

* un bărbat  a fost trimis în fața instanței de judecată după ce a fost prins la volan fără permis de conducere * șoferul a vrut să îi păcălească pe polițiști și a prezentat un permis emis din Marea Britanie care s-a dovedit a fi fals * dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila

 

Bărbat trimis în fața instanței de judecată pentru conducere fără permis și prezentarea unui permis fals de Marea Britanie. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.M.A. pentru infracțiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În rechizitoriu s-a reținut faptul că, la data de 9 februarie, inculpatul a condus pe o stradă din municipiul Brăila autoturismul marca Skoda, fără a poseda permis de conducere. Anterior depistării, arată procurorii, acesta a mijlocit falsificarea permisului de conducere ce figura emis de autoritățile din Marea Britanie, pe numele său, prin furnizarea fotografiei sale și a datelor de identificare.

De asemenea, cu ocazia depistării sale în trafic, acesta a prezentat organelor de poliție permisul de conducere falsificat, pentru a împiedica constatarea faptei de conducere fără permis. “Conform actului de sesizare s-a reținut că la data de 9 ianuarie 2021, ora 12.00, inculpatul M.M.A. a condus autoturismul Skoda fără a poseda permis de conducere, iar în momentul opririi  a prezentat un permis emis de autoritățile din Marea Britanie ce părea a fi fals. Procedând la urmărirea autoturismului în cauză, organele de poliție au reușit interceptarea și oprirea acestuia, solicitându-i numitului M.M.A. documentele de identitate și ale autoturismului pentru control, acesta înmânându-le certificatul de înmatriculare al autovehiculului, polița de asigurare, cartea de identitate și permisul de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie. În urma verificărilor s-a constatat că inculpatul nu figurează în evidență informatizată ca fiind posesor al permisului de conducere eliberat de autoritățile române. De asemenea, permisul prezentat nu a fost emis de autoritățile britanice, iar modul de scriere al localității indică un document falsificat de o persoană necunoscută, nevorbitor de limbă engleză”, au arătat procurorii PJ Brăila.

Inculpatul și-a rezervat dreptul de a nu da declarație.

Oricum, inculpatul a fost arestat preventiv de magistrații Tribunalului Brăila la începutul lunii martie, asta după ce procurorii au contestat măsura dispusă de prima instanță, adică Judecătoria Brăila, care a pus inculpatul sub control judiciar. Măsura arestului a fost prelungită la data de 13 aprilie, după cum se arată pe site-ul instanței. “Menține măsura arestului preventiv (mandat de arestare preventivă din 03.03.2021, Tribunalul Brăila), luată față de inculpatul M. M. Alexandru, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art 335 alin. 1 Cod penal; complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art 48 alin.1 Cod penal; uzul de fals, prev. de art 323 Cod penal. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare pentru inculpat și pentru Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, este soluția pronunțată în ședința din 13 aprilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro