Mergi la conţinutul principal

Judecătorul Adrian Vank își donează banii obținuți pe noua carte lui BOGDI

* cartea "Cele trei lumini ale Crăciunului" a apărut, zilele acestea, la Editura Creator * lansarea volumului are loc sâmbătă, 18 decembrie, la Teatrul de Păpuși, iar banii obținuți din vânzarea acestuia vor merge la băiețelul de 6 ani * magistrat de carieră, Adrian Victor Vank a îndeplinit funcția de judecător aproape trei decenii, până în noiembrie 2020 * în perioada 2019-2021, a publicat trei volume în coautorat cu Adriana Bogatu, profesor la Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" 

 

În preajma Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, brăilenii sunt solidari cu BOGDI, băiețelul de 6 ani care luptă cu o boală nemiloasă și care-și dorește din tot sufletul să meargă la școală și să se bucure de venirea lui Moș Crăciun, ca oricare alt copil.

Un demers lăudabil este cel al lui Adrian Victor Vank, magistrat de carieră, autor al mai multor volume publicate în coautorat, care s-a decis să doneze banii pe care-i va obține din vânzarea cărții "Cele trei lumini ale Crăciunului", scoasă de sub tipar în prima săptămână a lunii decembrie a. c. Lansarea are loc sâmbătă, cu sprijinul Teatrului de Păpuși Brăila.  

"Dragii noștri spectatori, vă așteptăm în acest weekend la Teatrul de Păpuși! Sâmbătă, 18 decembrie, ora 16.00, are loc lansarea volumului "Cele trei lumini ale Crăciunului", scris de autorul brăilean Adrian Victor Vank și ilustrat de studenta Teodora Dobrea (Teo). Cartea a apărut la Editura Creator (Brașov), la începutul lunii decembrie 2021. După cum afirmă autorul, "cartea s-a scris aproape singură" și exprimă nevoia de poveste și magie existentă în fiecare dintre noi. Volumul conține povești cu tâlc potrivite pentru toate vârstele", este îndemnul actorilor de la Teatrul de Păpuși adresat brăilenilor.
Toți bănuții obținuți din vânzarea cărților se vor duce către proiectul umanitar BOGDI ÎNVINGE, în speranța că una dintre "Cele trei lumini ale Crăciunului" îl va face bine pe băiețelul care are doar 6 ani și multe planuri de viitor și care își dorește să meargă la școală, ca oricare alt copil.

"S-a ridicat, a ieșit din clădire și a pornit spre Laponia. A traversat primele două intersecții și, la capătul celei de-a treia, s-a oprit în fața unei case. Luminile erau aprinse. S-a apropiat de geamul mare, cel de la stradă, și a privit prin el. O familie fericită în jurul unui brad împodobit, mama, tata, bunica și un copil. Copilul era în brațele unui bărbat care spunea: "Aurora, acesta este băiatul nostru. Da, este băiatul nostru, Alexander. Bătrâna a observat doi ochi și un nas mare lipite de fereastră. A zâmbit. Știa că, în ajunul Crăciunului, îngerii umblă pe Pământ și au grijă de oameni. Da, îngerii, chiar dacă unii nu au aripi, au nasul mare și urechile verzi". ("Darul Elfului")

Adrian Victor Vank s-a născut la data de 15 ianuarie 1969, în municipiul Arad. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București în anul 1993. Din 1993 și până în noiembrie 2020 a fost judecător la Judecătoria Brăila, Judecătoria Galați și Tribunalul Brăila.

"Poveștile din cartea "Cele trei lumini ale Crăciunului" au fost scrise în decembrie 2020, imediat după ce am părăsit magistratura. Povestea "Silke" a fost citită de doamna Daniela Antonescu (actor la Teatrul de Păpuși "Cărăbuș", din Brăila) în cadrul Atelierului de teatru online. Lectura doamnei Antonescu m-a făcut să privesc poveștile cu alți ochi și să mă gândesc la o eventuală publicare a acestora. Cu sprijinul minunatei echipe de la Editura Creator (Brașov), cartea va ajunge la copii înainte de Crăciun. Ilustrațiile sunt creația brăilencei Teodora Dobrea, studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea chineză-engleză, din cadrul Universității din București", ne-a mărturisit Adrian Victor Vank.

Cărți publicate (în coautorat cu Adriana Bogatu, profesor la Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" Brăila: "Dresorul de Cactuși", Editura Libris Editorial (Creator), 2019, "...și Duminică e tot Sâmbătă", Editura Creator, 2020 și "Futilități electorale și alte povești de adormit oamenii mari", Editura Creator, 2021.

Cartea "Cele trei lumini ale Crăciunului" poate fi achiziționată și de pe site-ul Editurii Libris, la precomandă. Orice bănuț contează. Așa cum afirma, deunăzi, Adrian Vank, "suntem înconjurați de tragedii, dar ne încăpățânăm să le trecem cu vederea".

 

Fii și tu alături de Bogdi!

Așa cum v-am mai informat, Bogdi este un băiețel de 6 ani din Brăila care de trei ani și jumătate se luptă cu o boală gravă: hepatoblastom. În toți acești ani a luptat cu boala și a învins-o de trei ori. Din păcate, recent, maladia a recidivat iar pentru Bogdi începe o nouă bătălie, pe care speră să o câștige definitiv. Luna aceasta va pleca în Turcia pentru noi investigații și are nevoie să îi fim alături moral și material.

Cotidianul “Obiectiv” face un nou apel către brăileni să fie alături de Bogdi, acest copil extrem de curajos, așa cum au făcut-o încă din 2018, atunci când a primit diagnosticul. Cei care vor să ajute o pot face cu o simplă donație în următoarele conturi:

 

- Asociația “Bogdi învinge tumora”

 

RO55BRDE090SV53933560900

 

- Popa Sorina Mihaela, mama lui Bogdi, cont lei:

 

RO02INGB0000999907943914

 

Orice donație, cât de mică, va conta enorm pentru Bogdi!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro