Judecătorii gălăţeni vor decide dacă Stancu rămâne în arest la domiciliu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Judecătorii gălăţeni vor decide dacă Stancu rămâne în arest la domiciliu

Contestaţia împotriva menţinerii arestului la domiciliu, formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicele Florin Mija, a fost înregistrată pe rolul Curţii de Apel Galaţi. Judecătorii urmează să dea soluţia în acest caz pe data 9 octombrie, când a fost stabilit termenul de judecată, după cum se arată pe site-ul instanţei. În ziua în care dosarul a ajuns pe rolul CA Galaţi, respectiv 6 octombrie, s-a dispus trimiterea cauzei către un alt complet de judecată. "Admite cererea de abţinere formulată de judecătorul Aur- Marian Mircea. Dispune trimiterea dosarului la grefa Curţii de Apel Galaţi pentru o nouă repartizare a acestuia. Definitivă", este soluţia pronunţată luni, în şedinţă publică.
În data de 1 octombrie, dosarul "Stancu vs. DNA" a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea, instanţa competentă să judece cauza. Pe data de 2 octombrie, judecătorii au dispus menţinerea arestului la domiciliu pentru Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija, judecaţi pentru infracţiuni de corupţie. Cei doi inculpaţi au contestat măsura instanţei, cauza fiind trimisă la Curtea de Apel Galaţi. În ceea ce îl priveşte pe funcţionarul Nicolae Moisiu, instanţa a menţinut cercetarea acestuia sub control judiciar, inculpatul formulând contestaţie.
Reamintim că, în data de 2 octombrie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi încă 12 funcţionari salariaţi ai CJ Brăila. Pe lista inculpaţilor apar şi 3 societăţi de construcţii, respectiv "Concivia" SA, "Tancrad" SRL Galaţi şi subsidiara brăileană "Tancrad Construct", prin care s-a derulat întreaga afacere, alături de cei doi administratori, numărul total al celor trimişi în faţa instanţei ridicându-se la 19. În cauză s-a dispus luarea unor măsuri de indisponibilizare a bunurilor inculpaţilor în vederea asigurării reparării prejudiciului. Mai precis, a fost instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Gheorghe Bunea Stancu, Mija Florin, a 6 funcţionari ai CJ Brăila şi a celor 3 firme.
Potrivit DNA, prejudiciul produs de inculpaţi, prin atribuirea unor contracte firmelor favorite, se ridică la aproape 3 milioane de lei. Contractele "cu dedicaţie" aveau ca obiect efectuarea unor lucrări de asfaltare drumuri - SC "Tancrad" SRL Galaţi şi SC "Tancrad Construct" SRL Brăila, respectiv reamenajare/reabilitare spaţii medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea CJ Brăila - SC "Concivia" SA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro