Mergi la conţinutul principal

Judecătoria Brăila are președinte delegat. Este vorba despre fostul vicepreședinte al instanței

* din data de 5 martie, judecătorul cu grad profesional de tribunal, Speranța Diaconescu Macarenco, a fost delegată în funcția de președinte, anterior fiind vicepreședinte * din 12 martie, s-a dispus delegarea în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Brăila a judecătorului Daniela Teodorescu * luna trecută, Judecătoria Brăila a rămas fără președintele Cătălin Panțuru, care acum își desfășoară activitatea la Tribunalul București

 

Schimbări la nivelul Judecătoriei Brăila. Instanța are din nou președinte, prin delegare, după plecarea la Tribunalul București al fostului președinte Cătălin Panțuru. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dispus delegarea în funcția de președinte al Judecătoriei Brăila a judecătorului cu grad profesional de tribunal - Speranța Diaconescu Macarenco, care era delegat în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Brăila. Delegarea pe funcția de președinte s-a făcut începând cu data de 5 martie, fiind valabilă până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni, după cum se arată pe site-ul CSM. În acesta condiții, CSM a dispus încetarea delegării judecătorului în cauză în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Brăila, începând cu data delegării sale în funcția de președinte al instanței.

Începând din data de 12 martie, la Judecătoria Brăila a fost desemnat și un vicepreședinte. Este vorba despre judecătorul cu grad profesional de curte de apel - Daniela Teodorescu. S-a dispus încetarea delegării judecătorului menționat în funcția de președinte al Secției penale a Judecătoriei Brăila, începând cu data delegării sale în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Brăila.

Reamintim că, de la începutul acestui an, Judecătoria Brăila a rămas fără șase judecători, asta după ce patru au promovat la Tribunalul Brăila, iar alți doi au fost delegați la Judecătoriile Săcele și Turda. Mai mult decât atât, chiar președintele Judecătoriei Brăila, Cătălin Panțuru, a început din februarie activitatea la Tribunalul București, acesta fiind detașat pentru o perioadă de un an. Doar 18 judecători au rămas efectiv în activitate, în condițiile în care schema este de 31 de posturi. Încărcătura pe judecător, la nivelul Judecătoriei Brăila, în anul 2020, a fost de 1.129 dosare.

În situația în care președintele Judecătoriei Brăila, judecător Cătălin Panțuru, a ajuns la Tribunalul București, toată conducerea instanței din Brăila a fost preluată de vicepreședintele instituției, Speranța Diaconescu-Macarenco. Judecătorul Panțuru a ocupat funcția de președinte pentru o perioadă de trei ani, în decembrie 2017 fiind numit pe post. Începând cu data de 15 februarie 2021, prin decizie a CSM, s-a dispus detașarea sa la Tribunalul București, pe o perioadă de un an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro