Mergi la conţinutul principal

Judeţul Brăila are prea puţine păduri

Concret, reprezentantul Direcţiei Silvice Brăila, Costică Vicol, a precizat că suprafeţele împădurite la nivelul judeţului însumează circa 27.500 ha, din care 23.800 proprietatea statului, diferenţa fiind în sectorul privat. Raportat la suprafaţa judeţului, indicele rezultat este de 5,7% suprafaţă împădurită, comparativ cu 15% procentul optim, 26,8% media la nivel naţional sau 32,4% media în Europa. "În acest context se impune creşterea fondului forestier prin crearea acelor perdele forestiere, precum şi prin împădurirea suprafeţelor degradate, improprii activităţilor agricole. De exemplu, de aproape 2 ani aşteptăm un act normativ vizând împădurirea unor astfel de suprafeţe în Insula Mare a Brăilei. Situaţia a fost depusă la Ministerul Agriculturii şi nu s-a mai întâmplat nimic de atunci. În plus, împreună cu Agenţia de Protecţie a Mediului facem identificarea suprafeţelor de teren degradate, pentru că pe partea de mediu există finanţări pentru împăduriri", a explicat Vicol. Subprefectul Dumitru Popa a intervenit cu precizarea că, în conformitate cu adresa Ministerului Agriculturii, procentul de împădurire este de 4,7%, mai mic decât cel anunţat de Direcţia Silvică Brăila, punctând că judeţul nostru se situează pe locul III într-un top al judeţelor cu cele mai mici fonduri forestiere. De asemenea, oficialul a tras atenţia că se impune o popularizare în mediul rural a tuturor formelor de sprijin financiar, atât europene cât şi guvernamentale, acordate cu scopul creşterii suprafeţelor împădurite.
Potrivit planului de împăduriri al Direcţiei Silvice Brăila, aferent acestui an, se vizează o suprafaţă de 43 ha prin regenerări naturale, plus 2.257 ha prin regenerări artificiale constând în împăduriri integrale şi refacere a plantaţiilor calamitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro