Judeţul Brăila are jucători talentaţi la nivelul grupei 2004 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Judeţul Brăila are jucători talentaţi la nivelul grupei 2004

• faptul este reliefat de rezultatele obţinute de selecţionata judeţului nostru la “Turneul speranţelor” la fotbal • competiţia face parte din proiectul FRF privind formarea naţionalei UEFA 2004 şi care este coordonat la nivel naţional de Ion Geolgău

 

Selecţionata judeţului Brăila, UEFA 2004, pregătită de Cristea Rusu şi Şerban Trofin, a avut o evoluţie în creştere cadrul “Turneului speranţelor” la fotbal şi, din etapa a 4-a, nu a mai pierdut niciun meci. Fapt ce demonstrează că la nivelul selecţionatei s-a făcut o selecţie foarte bună dar şi că aceşti copii care au ajuns să reprezinte Brăila au fost foarte bine pregătiţi de antrenorii lor de la cluburile la care sunt legitimaţi. La selecţie au participat 49 de jucători de la patru cluburi din oraş, Stars, Dacia Unirea,  Luceafărul, Pressing şi de la şase din judeţ şi anume de la formaţii din Cazasu, Racoviţa, Ianca, Făurei, Chiscani şi Măxineni. Lotul care a participa la “Turneului speranţelor” a fost alcătuit după trei acţiuni de selecţie, ultima fiind cea de pe 7 septembrie.

La faza a doua a proiectului Federaţiei Române de Fotbal coordonat de Ion Geolgău, judeţul Brăila a fost repartizat în regiunea a 2-a alături de selecţionatele judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Buzău şi Vrancea.

În primele trei etape, rezultatele echipei brăilene nu au fost cele aşteptate. Din cauza lipsei de omogenitate, selecţionata judeţului Brăila a pierdut cu 2-0 primul meci disputat la Galaţi şi apoi a fost învinsă cu 8-5, tot în deplasare, de echipa similară a judeţului Constanţa. În etapa a 3-a, la Chiscani, Brăila a pierdut cu 4-2 disputa cu echipa similară din Tulcea. Din etapa a 4-a, selecţionata Brăilei antrenată de Cristea Rusu şi Şerban Trofin a evoluat foarte bine şi nu a mai cunoscut gustul amar al înfrângerii. Brăila a câştigat cu 4-1 în deplasare la Buzău, a învins Vrancea cu 2-0 la Tudor Vladimirescu şi a remizat, 2-2, pe 15 şi 22 octombrie, pe teren propriu, cu Galaţiul şi Constanţa. În etapa a 8-a, Brăila a terminat la egalitate, 4-4, partida de la Tulcea şi a încheiat competiţia cu două victorii, 6-5, pe teren propriu cu Buzăul şi 4-3 în deplasare la selecţionata judeţului Vrancea.

“Fiind aduşi copii de la mai multe cluburi, am început ezitant competiţia dar pe măsură ce echipa s-a omogenizat au venit şi rezultatele. Din etapa a patra nu am mai pierdut niciun meci. Selecţionata judeţului nostru a avut o evoluţie foarte bună, iar meritul este incontestabil al antrenorilor de la cluburile care îi pregătesc pe aceşti fotbalişti. Noi suntem mulţumiţi de evoluţiile lor dar greul abia începe. Cu toate acestea, consider că 3-4 jucători vor face pasul spre etapa următoare a acestui proiect. Acum numai de ei depinde accederea în fazele următoare, reuşitele lor din teren vor decide dacă vor ajunge sau nu la etapa finală. Mai trebuie să adaug faptul că AJF Brăila a căutat ca meciurile de pe teren propriu să le disputăm pe suprafeţe bune de joc, pentru ca fotbaliştii să-şi poată demonstra calităţile”, ne-a declarat antrenorul Cristea Rusu.

“Este o mare realizare pentru Brăila că această selecţionată a avut prestaţii din ce în ce mai bune, este meritul unei selecţii foarte bune dar şi al antrenorilor care se ocupă la cluburi de aceşti copii. Lucru care demonstrează că în oraşul nostru dar şi în judeţ sunt copii foarte valoroşi care, pregătiţi cu atenţie, pot ajunge să facă pasul spre fotbalul mare. Noi vom căuta să devoltăm cât mai mult posibil fotbalul juvenil din judeţul Brăila”, a punctat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

Obiectivul final al proiectului Federaţiei Române de Fotbal coordonat de Ion Geolgău îl reprezintă formarea naţionalei UEFA 2004.

 

Lotul selecţionatei brăilene: Bogdan Toma – Ştefan Coteţ, Luca Popescu, Andrei Dobre, Mihai Burtea – Vasile Ursu, Ionuţ Catrina, Alexandru Luca, Filippo Tarozzi – Andrei Gherghişan – Gabriel Motoc. Au mai evoluat Adrian Munteanu, Andrei Zainea, Ionuţ Comşa, Andrei Copilău, Eduard Dănăilă şi Robert Zainea.

Nu au prins lotul dar merită evidenţiaţi alţi 10 jucători care au participat la selecţii şi anume Marian Dobârleanu, Bogdan Ene, Marian Iliescu, Cosmin Dârnea, Silviu Dima, Ionuţ Popa, Cătălin Ţone, Andrei Martinescu, Mădălin Malancă, Mario Munteanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro