Mergi la conţinutul principal

Judeţul Brăila “scapă” de restricţii suplimentare

• cu o incidenţă cumulată a cazurilor de Covid-19 de 0,96/1.000 de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, marţi, că nu se impun noi restricţii pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2 • în alte judeţe din ţară, cum ar fi Galaţiul, autorităţile au dispus închiderea restaurantelor, cinematografelor sau teatrelor

 

Spre deosebire de alte judeţe, în Brăila nu se vor impune noi restricţii pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Cel puţin pentru moment. Asta a decis, marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila.

“Nu se impune, începând cu data de 6 octombrie, dispunerea de urgenţă a măsurilor, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, conform prevederilor legale aprobate prin hotărârile Guvernului şi cele ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, se precizează în hotărâre nr. 49 a CJSU Brăila, postată pe site-ul Prefecturii.

În document se precizează că la baza deciziei a stat incidenţa cumulată a cazurilor de Covid-19 din ultimele 14 zile din judeţul Brăila, care este mai mică de 1,5/1.000 locuitori (număr de la care se pot impune noi restricţii pentru limitarea răspândirii virusului). De asemenea, în hotărârea CJSU Brăila, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Gabriel Ciochină face precizarea că în localităţile cu rate de incidenţă ce depăşesc 1,5 la mia de locuitori, acest lucru se datorează populaţiei foarte reduse. Contactat de redactorii “Obiectiv”, acesta ne-a precizat că din ultima raportare reiese că, la nivelul întregului judeţ, rata de incidenţă cumulată a cazurilor de Covid-19 este de 0,96/1.000 locuitori.

Autorităţile recomandă să respectăm în continuare măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului, adică să purtăm masca, să ne spălăm pe mâini şi să păstrăm distanţarea.

Noi restricţii în alte judeţe, inclusiv la pelerinaje

Dacă brăilenii pot merge în continuare la restaurant sau la cinema, în judeţul vecin aceste activităţi au fost interzise de pe 6 octombrie, pentru o săptămână. Cum Galaţiul înregistrează tot mai multe cazuri de Covid-19, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea restaurantelor şi cafenelelor care îşi desfăşoară activitatea în interior, cinematografelor, teatrelor şi sălilor de jocuri. De asemenea, până pe 12 octombrie sunt interzise şi manifestările publice desfăşurate în aer liber. Mai trebuie spus că la Galaţi autorităţile au decis ca masca să fie purtată pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor. Măsura a fost luată pentru că, deşi elevii poartă masca la ore, părinţii sau rudele care îşi aşteaptă copiii se îmbulzesc la gardul şcolii, fără a purta masca sau a păstra distanţa, lucru ce poate creşte riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Pe fondul creşterii cazurilor noi de Covid-19 şi la Iaşi s-au impus noi restricţii. Este vorba despre cunoscutul pelerinaj la Sfânta Parascheva. Secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul de interne Marcel Vela au anunţat că, anul acesta, la racla cu Sfintele Moaşte se pot închina doar cei care au domiciliul în Iaşi. Pelerinilor din alte localităţi le este interzis accesul.

Precizăm că decizia impunerii de restricţii suplimentare, la nivel local, acolo unde incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori, a fost luată luni, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

 

 Încă 52 de persoane confirmate cu coronavirus, într-o singură zi, la Brăila

Miercuri, 7 octombrie, la Brăila s-au confirmat 52 de cazuri Covid - 19 şi s-a mai înregistrat un deces, fiind vorba despre o persoană din municipiu.

Astfel, numărul total de persoane confirmate cu coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 2.642, iar cel al persoanelor decedate la 115.

Sunt 247 de persoane în carantină la domiciliu, 39 izolate la domiciliu şi 202 persoane internate în spitale. Din totalul de 2.642 persoane confirmate 111 sunt din alte judeţe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro