Mergi la conţinutul principal

Jucătorii școlilor de fotbal din Brăila intră de astăzi în vacanță

* vor reveni la antrenamente la jumătatea lunii ianuarie 2021 * toți speră ca în anul care vine să se reia competițiile juvenile oficiale

 

Cu toate că nu s-au desfășurat competiții amicale sau oficiale, școlile de fotbal din Brăila au desfășurat activitățile permise de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Jucătorii acestor cluburi s-au antrenat din momentul în care li s-a permis de lege dar nu au participat la niciun fel de competiții în această toamnă.

De astăzi, toți fotbaliștii vor intra în vacanță urmând să reia pregătirile între 11 și 18 ianuarie 2021. Și toți speră ca în anul care va urma să poată disputa meciuri amicale, oficiale și de asemenea, să poată participa la turnee de verificare în țară.

“Cu toate că Ministerul Sănătății și Federația Română de Fotbal a permis școlilor de fotbal din România să-și reia activitatea, mai precis să poată programa antrenamente în aer liber, fotbalul juvenil a bătut  pasul pe loc. Copiii s-au antrenat dar nu au putut participa la meciuri amicale sau oficiale. Unii au vrut să facă antrenamente în sală, alții afară, așa că o parte dintre ei a renunțat la fotbal. Nu mai vin copii foarte buni pentru că nu mai există niciun fel de motivație. Noi trebuia să participăm la campionatul elitelor la categoria de vârstă 2005-2006 și aveam o trupă foarte bună. Iar la acel moment aveam toate taxele de participare plătite dar campionatul nu s-a mai desfășurat. Am avut trei copii, Florin Lazăr, Cosmin Ștefănescu și Mario Roșianu, convocați la Vaslui, la acțiunea de selecție pentru formarea lotului național format din jucători născuți în 2006, dar nici de acolo nu am primit nicio veste. Deocamdată totul este neclar. Așa că de marți, 22 decembrie, toți jucătorii clubului nostru vor intra în vacanță până la jumătatea lunii ianuarie 2021. Sperăm ca anul viitor să putem juca în competițiile juvenile oficiale”, ne-a declarat Nicușor Baldovin, antrenorul echipei Luceafărul Brăila.

Tot de astăzi intră în vacanță și jucătorii clubului Blue Stars.

“Am trecut printr-un an extrem de dificil, cu multe restricții și fără competiții. Copiii vor lua vacanță și de principiu vom relua activitatea în jur de 18 ianuarie 2021, pentru că totul depinde de felul în care va fi vremea, de restricțiile care vor fi în vigoare la acel moment. Așteptăm reluarea competițiilor. Avem și un motiv de bucurie pentru că sunt câțiva copii născuți în 2003 și 2004 care au oferte de la cluburi din țară dar și de la formații de Liga a III-a. După sărbători vom vorbi și vom căuta să găsim soluțiile cele mai bune pentru acești jucători”, a punctat Daniel Pleșa, președintele clubului Blue Stars Brăila.

Fotbaliștii clubului Kinder Brăila intră tot de astăzi în vacanță urmând să reia pregătirile pe data de 11 ianuarie 2021.

“Ne-am tot antrenat în acest an dar nu am avut voie să participăm la competiții amicale iar cele oficiale nu s-au disputat. Din câte am auzit, se pare că din martie 2021 se vor relua campionatele juvenile și tot de atunci vom putea participa la turnee amicale în țară. Doar zvonuri, nu se știe nimic concret. Să sperăm că lucrurile vor intra pe făgașul normal și din anul care vine copii vor avea posibilitatea de a-și testa ceea ce pregătesc la antrenamente, în meciuri oficiale”, a spus Bogdan Grigore, antrenorul clubului Kinder Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro