Mergi la conţinutul principal

Jucătoarele echipei HC Dunărea se pregătesc acasă

• asta după ce, din cauza pandemiei de coronavirus, Federaţia Română de Handbal a sistat toate competiţiile până pe 31 martie • handbalistele au primit luni, 16 martie, un program de pregătire la domiciliu • în funcţie de răspunsul pe care clubul de handbal îl va primi de la DSP, vacanţa forţată se poate încheia pe 23 martie • celelalte echipe ale clubului brăilean îşi vor relua activitatea odată cu începerea şcolilor

 

După suspendarea competiţiilor interne, jucătoarele formaţiei brăilene HC Dunărea s-au pregătit la Polivalentă până miercurea trecută, adică până pe 11 martie. Din acel moment, handbalistele au primit o minivacanţă dar luni, 16 martie, urmau să reînceapă pregătirile la sală. Luni însă a fost instituită starea de urgenţă, astfel că vacanţa forţată s-a prelungit, deocamdată, până pe 23 martie. Fiecare jucătoare din lotul de senioare al HC Dunărea a primit un program de pregătire pe care să încerce să-l pună în practică acasă.

“Priorităţile noastre în această perioadă sunt: să respectăm deciziile autorităţilor centrale privind noile măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus şi în felul acesta să avem grijă de jucătoare să nu se infesteze, dar totodată încercăm să le menţinem pe handbaliste într-o formă fizică apropiată de cea competiţională. Jucătoarele au primit un program de pregătire şi fiecare trebuie să încerce să îl respecte”, ne-a declarat Geroge Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea.

Şeful clubului brăilean de handbal spune că, pe 23 martie, se va stabili un nou program.

“Noi sperăm ca de pe 23 martie handbalistele să se poată antrena măcar în aer liber. Fie că se vor antrena câte două, sau în grupuri mai mici, asta va decide Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Noi am trimis solicitări către DSP ca să ne spună clar dacă putem face antrenamente, pe grupuri mici, în sală, sau dacă ne putem pregăti în aer liber, de exemplu pe Stadionul Municipal, unde jucătoarele pot alerga, pot efectua şi alte exerciţii pentru menţinerea formei fizice. Am trimis solitări şi către DJST, acum aşteptăm răspunsurile. Într-un fel sau altul noi trebuie să fim pregătiţi pentru reluarea Ligii Florilor. Din cauza pandemiei de coronavirus, Federaţia Română de Handbal a sistat toate competiţiile până pe 31 martie. Nu le-a anulat, aşa că trebuie să fim pregătiţi cât de cât pentru orice fel de scenariu”, a mai spus George Caranica.

Cât priveşte activitatea jucătoarelor echipei de Divizia A, unde majoritatea handbalistelor sunt încă eleve, cât şi la nivelul formaţiilor de copiii şi juniori, aici lucrurile sunt clare. Aceste competiţii se vor relua odată cu începerea şcolilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro