Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

John Abizaid: Ignorarea amenintarii islamiste ar putea conduce la un razboi mondial

Incapacitatea de contracarare a extremismului islamist ameninta lumea cu al treilea razboi mondial, avertizeaza generalul John Abizaid, seful Comandamentului Central american (CENTCOM).
"Cred, desi este posibil sa ma insel, ca daca nu avem suficient curaj sa ne opunem astazi ideologiei extremismului islamist, miine ne vom indrepta spre al treilea razboi mondial", a afirmat Abizaid intr-un discurs pronuntat la Universitatea Harvard.
Generalul a comparat situatia actuala cu slabiciunea de care dadeau dovada guvernele in anii '30 in fata ideologiilor naziste si fasciste care se afirmau in Europa.
"Trebuie sa invingem extremismul manifestat de Osama ben Laden si de miscarea sa criminala. Impactul pe care acestia il au asupra lumii prin intermediul Internetului ar trebui sa ne ingrijoreze cel mai mult", a continuat generalul.
"Al-Qaida are o influenta fara precedent pentru o entitate nestatala si incearca sa fabrice arme de distrugere in masa pentru a le folosi impotriva noastra", sustine responsabilul militar.
El a invitat publicul sa consulte site-urile Internet ale retelei teroriste "pentru a intelege implicatiile acestei ideologii si a se ingrijora".
"Cred ca modul de combatere cu succes a extremismului islamist este prin solutionarea conflictului israeliano-arab si avansarea procesului de pace. Ceea ce se intampla in prezent in Orientul Mijlociu se explica prin lipsa sperantei", a incheiat Abizaid.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii