Mergi la conţinutul principal

Joe Biden l-a încurcat pe Emmanuel Macron cu fostul președinte al Franței, Francois Mitterrand, care a murit în 1996

• Președintele SUA, Joe Biden, l-a confundat pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterrand, fostul președinte al Franței, care a murit în 1996, transmite The Hill

Declarațiile au avut loc în timpul unui eveniment de campanie de duminică, din Las Vegas, în care Biden a povestit despre o întâlnire G7, la care a participat după ce a fost ales, în 2020.
Biden a spus c
ă unul dintre primele lucruri pe care le-a spus în timpul întâlnirii a fost „America s-a întors”, adăugând că a determinat un răspuns din partea lui „Mitterrand” din Germania, înainte de a se corecta: „din Franța”.
Și Mitterand din Germania, adică, din Franța, s-a uitat la mine și a spus... de ce... De cât timp te-ai întors?”. „Și m-am uitat la el și... cancelarul Germaniei a spus: « Ce ați spune, domnule președinte, dacă ați lua ziarul mâine și ar spune: „O mie de oameni pătrund în Camera Comunelor, sparg ușile, doi Bobbies sunt uciși pentru a opri alegerea primului ministru”. Ce ai spune?”, a spus Biden.
Casa Alb
ă a postat ulterior declarațiile, înlocuind numele lui Mitterrand cu cel al lui Macron.
Casa Alb
ă a postat ulterior declarațiile, înlocuind numele lui Mitterrand cu cel al lui Macron.
Declara
țiile lui Biden au continuat cu critici la adresa fostului președinte Trump și a recentelor sale comentarii de „otrăvire a sângelui”, pe care le-a folosit pentru a descrie efectele imigranților care vin în Statele Unite.
Mai mul
ți dintre oponenții săi politici și unii alegători au folosit aparentele confuzii și gafe ale lui Biden pentru a-și alimenta și mai mult argumentul cu privire la motivul pentru care este prea bătrân sau nepotrivit pentru a fi președinte.
La 81 de ani, Biden este cel mai în vârst
ă președinte american în funcție. Dacă va fi reales în noiembrie, el va avea 87 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro