Brailenii au venit in numar mare la Casa Tineretului pentru a vedea una dintre cele mai incitante piese din literatura noastra dramatica. O poveste despre dragoste si ura, adevar si minciuna, manipulare si tradare. O poveste extrem de actuala despre nevoia de a sustine un set de valori morale, impotriva unui sistem de mentalitati complice, subordonate scopurilor personale. O poveste despre mirajul adevarului absolut, transpusa scenic cu intensa vibratie dramatica, intr-un spectacol modern.
Protagonistul piesei, directorul de gazeta Gelu Ruscanu se avinta intr-o lupta fara crutare cu unul dintre personajele omnipotente ale epocii anilor '20, ministrul de justitie Sinesti. Gelu Ruscanu crede cu toata fiinta, fara urma de indoiala, ca justitia nu poate fi altfel decit absoluta, abstracta si inumana, iar adevarul si dreptatea trebuie aflate si impuse cu orice pret. Drama sa incepe - calauzindu-l spre un final tragic, cind realitatea - cei din jur il obliga sa constate prapastia ce se casca intre lumea adevarata si cea imaginata de el.
Pe scena braileana au jucat: Marius Stanescu, Mircea Rusu, Dorin Andone, Vlad Ivanov, Dan Tudor, Ioan Andrei Ionescu, Daniel Badale, Bogdan Musatescu, Eugen Cristea, Cornel Tigancu, Eduard Adam, Irina Movila, Ilinca Tomoroveanu, Rodica Ionescu, Emilia Popescu, Aristita Diamnadi, Mircea Anca si copiii: Carla Adina Popescu, Alexandru Dobre, Stefan Velichi si Stefan Tase.
La finele spectacolului, publicul brailean a apludat minunte in sir prestatia actorilor.
La Casa Tineretului, piesa lui Radu Afrim
Astazi, incepind cu ora 20.30, la Casa Tineretului are loc spectacolul Teatrului din Piatra Neamt, "Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele" de Petr Zelenka, in regia lui Radu Afrim. Spectacolul a fost invitat pentru o ministagiune la Paris, pe scena Teatrului "Odeon". Din distributie fac parte: Coca Bloss, Cezar Antal, Constantin Cojocaru, Tudor Tabacaru, Nora Covali, Dragos Ionescu, Florin Mircea Jr., Catalina Ieseanu, Ecaterina Hasu, Irina Ivan, Dan Grigoras si Lola. Scenografia este semnata de Mihai Pacurar. Criticii au apreciat ca spectacolul de o ora si 50 de minute este unul kinky si "light-amarui" despre singuratate, fixatii, comunicare, despre substitutie, frica, si normalitate, despre nebanuita extindere pe care o poate capata conceptul de vecinatate, despre obisnuinta, dragoste si diferite obiceiuri personalizate ce descind din aceasta.