Mergi la conţinutul principal

"Joc și cântec românesc" - Spectacol de Ziua Tineretului

* evenimentul are loc astăzi, 2 mai, începând cu ora 17.00, în Parcul Monument * organizatorii au pregătit un vast program artistic cu muzică, dans și voie bună - prilej de celebrare a tinerei generații * în aceeași zi, va avea loc o sesiune de autografe oferită de jucătoarele de la HC "Dunărea" Brăila și o întâlnire tematică organizată de Poliția Rutieră, intitulată "Educația rutieră pentru tineri"

 

Ziua Națională a Tineretului celebrată în Parcul Monument.

Astfel, potrivit comunicatului trimis de Centrul de Creație, Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, organizează în data de luni, 2 mai 2022, începând cu ora 17.00, pe scena din Parcul Monument, evenimentul cultural dedicat Zilei Naționale a Tineretului și intitulat "Joc și cântec românesc" - un eveniment artistic cu muzică, dans și voie bună - "prilej de celebrare a tinerei generații".

Organizatorii spectacolului în aer liber au pregătit publicului brăilean un vast program artistic, cu un bogat repertoriu de cântece, suite și jocuri populare românești culese din majoritatea regiunilor etnografice ale țării, la care vor lua parte nume sonore ale peisajului cultural-artistic brăilean: Ansamblul "Mușețeanca", din Însurăței; Ansamblul "Hora Măxinenilor", din Măxineni; Atelierul de revitalizare a patrimoniului imaterial - Jocul (Centrul de Creație); Ansamblul "Hora", din Ianca; solista de muzică populară Andreea Vizureanu; Ansamblul "Vulturașul", din Mircea Vodă; Ansamblul "Grâușorul Osmănean", din Unirea și ansamblurile de dansuri populare din comunele Gemenele, Viziru și Chiscani - păstrători ai folclorului autentic românesc, "tineri care îndrăgesc folclorul și care fac din iubirea lor pentru acesta o misiune de a-l conserva și a-l valorifica".

În aceeași zi, precizează organizatorii evenimentului, începând cu ora 16.30, va avea loc o sesiune de autografe oferită publicului, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret - Compartimentul de Tineret, de jucătoarele HC "Dunărea" Brăila. De asemenea, reprezentanții Poliției Rutiere Brăila vor propune o întâlnire tematică, cu scop informativ, asupra prevenției rutiere, intitulată "Educația rutieră pentru tineri". Cu acest prilej, polițiștii brăileni vor sublinia "importanța conceptelor de  siguranță, instruire, implicare, informare, conștientizare și responsabilitate rutieră în rândul tinerilor și nu numai", precizează organizatorii evenimentului de luni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro