Majoritatea oamenilor vor primi cel puţin 12.000 de yeni (121 dolari), în conformitate cu planul ce alocă un cuantum de 20 miliarde dolari.
Temerile sunt, însă, că japonezii, care au o îndelungată tradiţie a economiilor, vor păstra banii şi nu îi vor cheltui.
Înmânarea banilor reprezintă elementul central al unui pachet de stimuli destinat revigorării economiei Japoniei, care se confruntă cu o recesiune mult mai accentuată decât cea din Statele Unite.
Produsul intern brut (PIB) al Japoniei a scăzut cu 3,3% în ultimul trimestru din 2008, într-un declin mult mai accentuat decât în Statele Unite, care a înregistrat o diminuare a PIB-ului cu 1,6%, sau decât în Marea Britanie, unde economia a scăzut cu 1,5%.
Copiii sub 18 ani şi oamenii cu o vârsta peste 65 de ani vor primi 20.000 de yeni în cadrul programului, propus pentru prima dată în octombrie anul trecut.
Unii dintre criticii planului spun că acesta reprezintă doar o încercare de a extinde popularitatea premierului Taro Aso şi că singurul lucru pe care îl va face va fi să adâncească deficitul bugetar al Japoniei.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.