Mergi la conţinutul principal

Jandarmii, sute de misiuni de menţinere a ordinii publice în zona şcolilor

de la începutul acestui an, lucrătorii IJJ Brăila au executat 260 de acţiuni în proximitatea a 18 şcoli şi 16 grădiniţe • în perioada examenelor, misiunile sunt şi mai intense, tocmai pentru a preveni faptele care pot tulbura activitatea elevilor şi cadrelor didactice

 

Lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila nu trec cu vederea niciun eveniment produs în zona unităţilor de învăţământ, mai ales în perioada când au loc examene.

După cum ne-a declarat inspectorul şef Vasile Moţ, un obiectiv prioritar stabilit la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila este reprezentat de creşterea gradului de siguranţă a elevilor, personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta, zona adiacentă şi pe traseele de deplasare ale elevilor. Jandarmii au în competenţă 18 unităţi de învăţământ preuniversitar şi 16 grădiniţe. Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, s-au desfăşurat 260 misiuni de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare.

De asemenea, pentru realizarea obiectivului prioritar asumat, efectivele unităţii au acţionat şi vor acţiona şi în continuare  pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină siguranţă şi legalitate a examenelor: Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, în cele două sesiuni organizate a examenelor de titularizare a personalului didactic şi a examenelor pentru ocuparea posturilor vacante. În acest sens, se desfăşoară misiuni de protecţie la centrele de examinare, la centrele de evaluare sau centrele de soluţionare a contestaţiilor.

La Evaluarea Naţională  acţionează 36 de jandarmi în municipiu şi 12 pe raza judeţului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro