Mergi la conţinutul principal

Jandarmii, la ceas aniversar! Activități spectaculoase la ”Ziua Porților Deschise”

ieri, sute de copii și cadre didactice au fost la evenimentele dedicate Zilei Jandarmeriei Române, unde au fost amenajate standuri cu tehnica din dotare și autospecialele folosite în misiuni • au fost puse în scenă exerciții demonstrative, de autoapărare și intervenție, acțiuni cu câini de serviciu, care și-au arătat operativitatea pentru prinderea infractorilor • a fost simulat un atac armat asupra unei mașini de transport valori

 

Atac armat asupra unei mașini de transport valori, la sediul Jandarmeriei Brăila, și  intervenția grupei antitero! A fost un exercițiu pus în scenă de jandarmii brăileni,  la evenimentele dedicate Zilei Jandarmeriei Române.

La data de 2 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila și-a deschis porțile pentru a primi sute de copii și cadre didactice la activitățile organizate. Pentru aniversarea a 174 de ani de la momentul istoric al acordării statutului juridic Jandarmeriei Române (03 aprilie 1850) de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, jandarmii brăileni au pregătit mai multe activități preventiv-educative și de informare.

Ieri, în curtea inspectoratului au fost amenajate standuri cu tehnica din dotare și autospecialele folosite în misiunile zilnice. A fost prezentată cea mai nouă autospecială din dotarea Jandarmeriei Brăila, care are rolul de a interveni în situații de urgență sau calamități naturale.

 

Intervenția luptătorilor Detașamentului 1 Jandarmi Mobil și lupte cu mai mulți adversari

Cei prezenți la sediul Jandarmeriei Brăila au vizionat cu interes exercițiile demonstrative de autoapărare și intervenție ale jandarmilor, precum spargerea mai multor bucăți de BCA și simularea unei lupte cu mai mulți adversari. Publicul a putut urmări viteza, precizia și controlul luptătorilor.

Exercițiile au început la ora 10:30, iar primii în lista desfășurării evenimentului au fost luptătorii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil. S-au desfășurat activități autoapărare și intervenție profesională, iar jandarmii au sărit în apărarea unui grup de patru tineri, care a fost atacat de doi indivizi.

A urmat apoi un moment cu câinii de serviciu, specializați în misiuni de patrulare – intervenție, așteptat cu sufletul la gură de copii.

Jandarmii cu patru lăbuțe - ”Fedor”, ”Jack”, ”Lord” și ”Tuda” - au patrulat în fața mulțimii, alături de cei patru conductori. Exercițiile prezentate au cuprins și parcurgerea unui traseu cu obstacole.  

 

Individ recalcitrant și atac armat

Activitățile de la sediul Jandarmeriei Brăila au continuat cu simularea prinderii unui individ recalcitrant care intenționa să îl atace chiar pe un jandarm. A fost prins și un alt bărbat, care sustrăgea bunuri dintr-un autoturism. Pe parcursul desfășurării exercițiilor, câinii și-au arătat dragostea fața de conductori, dar și-au demonstrat și atenția la comenzi și disciplina.
Un alt moment care a presupus punerea în aplicare a unor măsuri tactice polițienești a constat în intervenția pentru apărarea unui grup de patru tineri, care a fost atacat de doi huligani. Jandarmii i-au pus la punct pe atacatori.

Luptătorii antitero au intervenit prompt în urma apelului primit  la numărul unic de urgență 112, privind atacul armat asupra unei mașini de transport valori.

Echipajul de jandarmerie s-a deplasat la fața locului și a studiat situația din teren, apoi a somat indivizii să înceteze activitatea infracțională. Indivizii au fost încătușați și conduși la sediul unității, pentru continuarea cercetărilor.
Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Brăila, cei care au încheiat seria exercițiilor demonstrative au fost luptătorii antitero din cadrul I.J.J. Brăila, după ce infractorii au atacat o mașină blindată de transport valori. ”Echipajul antitero a intervenit fiind constituită o celulă de lunești și una de asalt. Au putut fi observate dotările specifice: armament, cască antiglonț, vestă antiglonț, scut balistic, dar și modul profesionist de intervenție”, au explicat jandarmii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro