Mergi la conţinutul principal

Jandarmii, focul și panourile electrice. Intervenția promptă a doi jandarmi din stațiunea Lacu Sărat, esențială pentru lichidarea rapidă a unui incendiu periculos

* focul a izbucnit, ieri, în proximitatea unei anexe din lemn care adăpostea panouri electrice * cei doi jandarmi au mai intevenit, cu mult curaj, și în alte situații limită

 

 

 

Doi subofițeri din cadrul Jandarmeriei Brăila, plutonierii adjutanți Beraru Adrian și Dumitrașcu Daniel s-au remarcat, din nou, prin spiritul civic, ei acţionând prompt pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie din staţiunea Lacu Sărat.

Miercuri, plt.adj. Beraru Adrian, plin de funinge și obosit, a spus cum au intervenit el și colegul său: "Doar ce intrasem în serviciu, când am observat focul, aproape de o casă parohială din stațiune. Ne-am dus până acolo să vedem despre ce este vorba, iar bănuiala noastră s-a adeverit, din păcate. Izbucnise un incediu de vegetație. Acolo, mai erau două femei care au sunat la 112, pentru a cere ajutorul pompierilor. Dar, pentru că focul se extindea rapid și exista pericolul de a ajunge până la o anexă din lemn în interiorul căreia se aflau niște panouri electrice, am intervenit cu colegul meu, cu extinctoarele. Ulterior, au sosit și pompierii, iar împreună am reușit să stingem incendiul".

Cei doi jandarmi au mai avut anterior şi alte intervenţii de acest gen. Astfel, pe 24 iulie, tot ei se aflau în patrula care a intervenit pentru stingerea altui incendiu în stațiune, izbucnit la intrarea în locație, fix lângă linia de tramvai, și destul de aproape de o parcare.

După cum se arată în comunicatul transmis de la Jandarmeria Brăila, plt.adj. Dumitrașcu Daniel este jandarmul care, fiind in timpul liber, a prins un individ la scurt timp după ce acesta din urmă sustrăsese geanta unei femei. La doar câteva zile distanță, Daniel a găsit în fanta unui bancomat suma de 2.000 lei neridicată. A predat banii polițiștilor, pentru a fi restituiți posesorului.

În luna iulie a anului trecut, plt.adj. Beraru Adrian a salvat o femeie vârstnică din apartamentul cuprins de flăcări. Femeia intrase în panică și, în loc să se salveze ieșind din casă, încerca să ia în brațe cât mai multe bunuri pentru a le feri de flăcări. Adrian se afla în timpul liber.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro