Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmii braileni isi sarbatoresc Ziua Armei

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila a organizat, ieri, o sedinta festiva, cu ocazia sarbatorii, la 3 aprilie, a Zilei Armei. La aceasta reuniune a participat, printre altii, prof. univ. Sorin Balan, care a facut un scurt istoic al Jandarmeriei, incepind cu momentul semnarii actului de nastere al acesteia, respectiv Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor in Jandarmi: "Acum 156 de ani, la 3 aprilie 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de nastere a Jandarmeriei Romane, prin care aceasta institutie a capatat statut juridic si i s-au stabilit principiile de organizare si actiune. Ar trebui spus ca Regimentul de jandarmi din Moldova, cum s-a numit prima formatiune a Jandarmeriei, era compus din 14 companii, avind un efectiv de peste 1.400 de jandarmi. Printre misiunile sale - si folosesc termenii documentelor care faceau referire la acel moment - se numarau privegherea sigurantei publice, tinerea unei oriduieli si ducerea la indeplinire a legilor. Toate acestea se asigurau printr-un serviciu ordinar executat zilnic, pe baza de regulamente, si printr-un serviciu extraordinar, executat la solicitarea autoritatilor. Ca mai toate institutiile statului, si Jandanrmeria Romana a trecut prin schimbari, prin modernirarea care a inceput odata cu Alexandru Ioan Cuza. In perioada domniei acestuia, unitatile de jandarmi au fost inlocuite cu escadroane de Dorobanti, prin niste acte legislative, si tot atunci, Jandarmeria a fost scoasa de sub administratia Ministerului de Interne si subodornata direct Ministerului de Razboi, ca element component al armatei permanente. Este vorba despre o lege privind organizarea puterii armate, din 1864".

"In primele 3 luni ale anului 2006, eficienta structurii de ordine publica a crescut, in raport cu anul 2005, cu peste 50%"

La rindul sau, inspectorul sef al IJJ Braila, colonel Vasile Silion, a prezentat citeva date ce tin de actualitate, precizind ca in primele trei luni ale acestui an, subordonatii sai au organizat 437 misiuni, aplicind un numar de 1.296 sanctiuni contraventionale, in valoare de 112.490 RON. In plus, in perioada mentionata, au fost constatate 156 fapte de natura penala, in comparatie cu numai 101 infractiuni, in 2005. "Se observa o crestere semnificativa a efortului depus de efectivele de jandarmi din cadrul IJJ de la inceputul anului 2006, pentru combaterea fenomenului infractional si contraventional si asigurarea unui climat de ordine si siguranta civica. Putem concluziona ca, in primele 3 luni ale anului 2006, eficienta structurii de ordine publica a crescut in raport cu anul 2005, cu peste 50%". Silion a amintit de activitatile desfasurate de jandarmii braileni pe linia combaterii furturilor de produse petroliere, a respectarii cadrului legal privind conservarea fondului cinegetic si piscicol, a prevenirii distrugerilor de bunuri in mijloacele de transport in comun, a destructurarii gastilor de cartier, dar si de activitatea desfasurata in localitatile care au fost sau inca mai sint in in carantina, din cauza gripei aviare. In plus, colonelul Silion a precizat ca, de acum inainte, jandarmii se vor concentra si mai mult pe linia prevenirii violentelor in sport, si sint pregatiti sa intervina, in cazul in care vor aparea probleme legate de inundatii, si in judetul Braila.
Luni, 3 aprilie, la IJJ Braila, va fi Ziua Portilor Deschise, iar brailenii dornici sa vada cum actioneaza jandarmii braileni, care este dotarea lor si ce pot face acestia, sint asteptati la sediul Inspectoratului, dupa ora 9.00.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii