Mergi la conţinutul principal

Jandarmii brăileni, la ceas de bilanţ

• mii de misiuni în domeniul ordinii publice şi sute de intervenţii şi activităţi preventive, cam acesta ar fi rezumatul activităţii desfăşurate de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila • cifrele oficiale au fost prezentate de conducerea IJJ în cadrul unei şedinţe care s-a desfăşurat la Teatrul “Maria Filotti” în prezenţa mai multor oficialităţi

 

Recent, jandarmii brăileni s-au adunat în sala “Panait Istrati” a Teatrului “Maria Filotti” pentru a-şi prezenta bilanţul pe anul 2019. La eveniment au participat prefectul Cătălin Boboc, şedii instituţiilor din sistemul de apărare naţională şi siguranţă publică din judeţ şi reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare. Şedinţa a fost condusă de inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, col. Vasile Moţ, care a evidenţiat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate, conturând şi principalele direcţii de acţiune pentru anul ce s-a încheiat recent.

Conform bilanţului prezentat, efective din cadrul Jandarmeriei Brăila au executat, în anul 2019, 4.089 misiuni de menţinere a ordini publice, 673 misiuni de asigurare a ordinii publice, 263 misiuni de asigurare executate pe timpul campaniilor electorale/alegerilor, 149 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice, din care 124 intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 25 pentru rezolvarea altor situaţii, potrivit unui comunicat de presă emis de Jandarmeria Brăila.

Tot anul trecut, lucrătorii IJJ au constatat 172 de infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 189 făptuitori ce se regăsesc în 138 dosare instrumentate. Dosarele au fost înaintate organelor de poliţie competente. Pe linia constatării şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, agenţii constatatori din cadrul Jandarmeriei Brăila au constatat şi aplicat 1.840 sancţiuni contravenţionale în valoare de 664.850 lei.

În zona unităţilor şcolare aflate în competenţa instituţiei brăilene, militarii MAI au executat 561 de misiuni de menţinere a ordinii publice. “De asemenea, pentru realizarea obiectivului  prioritar asumat, jandarmii brăileni au acţionat pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină siguranţă  a examenului de Bacalaureat, în cele două sesiuni organizate, a Evaluării Naţionale, examenelor de titularizare a personalului didactic şi al examenelor pentru ocuparea posturilor vacante, desfăşurând misiuni de monitorizare a transportului lucrărilor scrise de la centrele de examinare la centrele de evaluare sau centrele de soluţionare a contestaţiilor”, se menţionează în documentul remis presei.

O componentă  prioritară a activităţii din anul 2019 a constituit-o dezvoltarea programelor de prevenire antiinfracţională si antivictimizare, fiind desfăşurate 127 acţiuni de prevenire a manifestărilor antisocial deviante, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea violenţei în şcoli şi a violenţei intrafamiliale, conştientizarea incidenţei consumului de alcool, droguri, tutun în rândul tinerilor. Alte 223 activităţi preventive au fost desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii manifestărilor de violenţă produse în incinta sau în proximitatea arenelor sportive.

“Prezenţa activă a Jandarmeriei Brăila în viaţa comunităţii locale, prin acţiunile desfăşurate cotidian, constituie principalul reper al statutului Jandarmeriei de forţă sigură, credibilă, stabilă şi eficientă a statului român. Profesionalismul şi principialitatea dovedită de jandarmi pe timpul misiunilor zilnice de combatere a faptelor antisociale, ori de asigurare sau restabilire a ordinii publice, în misiunile de pază instituţională sau pe timpul participării la limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, constituie elementele care au adus jandarmilor brăileni un binemeritat prestigiu şi au conturat imaginea unei instituţii model în cadrul forţelor de ordine şi siguranţă publică”, se încheie comunicatul de presă al Jandarmeriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro