Mergi la conţinutul principal

Jandarmii brăileni, file de poveste

Trei lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila au lansat, ieri, cartea "Istoricul Jandarmeriei Brăila", prima lucrare prost-decembristă despre activitatea instituţiei. Lt. col. Adrian Baboi - şef birou Resurse Umane, maior consilier juridic Florin Mihăiescu şi plt. maj. Sorin Neftode, purtător de cuvânt al IJJ, sub coordonarea prof. Petre Abeaboeru -scriitor şi istoric, au pus pe hârtie evoluţia meseriei de jandarm în judeţul nostru. Cartea nu va ajunge pe rafturile librăriilor, ea fiind tipărită în doar 100 de exemplare.
Patru ani de documentare şi cercetare au fost necesari pentru elaborarea lucrării, însă cei trei autori se declară mulţumiţi de produsul final şi de faptul că, în acest fel, au adus un omagiu înaintaşilor lor. De precizat că suntem printre puţinele inspectorate de jandarmi din ţară care au o carte despre istoricul instituţiei.
Cartea "Istoricul Jandarmeriei Brăila" este alcătuită din şase capitole, primul fiind dedicat istoriei municipiului, iar celelalte cuprind momente importante din istoria uniformei bleu-jandarm, de la prima atestare până în prezent. Lucrarea se încheie cu articole apărute de-a lungul anilor în presă, însoţite de poze ce surprind misiunile periculoase, duse la bun sfârşit de lucrătorii IJJ.
"Referitor la această lucrare, pot spune că este rodul colaborării între colegi, între cadrele acestei instituţii. A reprezentat o muncă de cercetare până a ajuns în forma finală şi scoasă la lumină de către domnul profesor Petre Abeaboeru. Am început de la formarea unui corp de dorobanţi, vechea denumire a jandarmilor, până la momentul modern al instituţiei noastre, în care am prezentat activitatea colegilor noştri, atât acţiunile desfăşurate, cât şi activitatea de formare, activităţi omagiale şi am încheiat cu oglindirea în presă a activităţilor desfăşurate de instituţia noastră", a declarat maior Florin Mihăiescu.
Câteva cuvinte impresionante la adresa jandarmilor a avut de spus şi coordonatorul lucrării, prof. Petre Abeaboeru. "Am fost foarte impresionat de momentul înmânării drapelului de luptă. Dumnealor au o sarcină importantă, care va deveni şi mai grea, dacă e să ne uităm la evenimentele din jurul nostru. Au jurat pe Drapel credinţă patriei şi poporului şi cred că sunt oameni deosebiţi, care se vor dărui acestei activităţi în aşa fel încât cetăţenii judeţului să se simtă în siguranţă", a precizat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro