Mergi la conţinutul principal

Jandarmii brăileni aşteaptă să le deveniţi colegi, urmând cursuri postliceale sau universitare

• Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila recrutează candidaţi pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative şi Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie, dar şi pentru şcolile de subofiţeri jandarmi • de asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a mai primit locuri la academiile militare şi şcolile de maiştri militari din ţară

 

Dacă ai până în 27 de ani, eşti absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat şi doreşti să lucrezi într-un mediu dinamic, organizat şi competitiv, ai opţiunea unei cariere în Jandarmeria Română. Te poţi înscrie pentru admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea de admitere iulie-august 2019 şi ianuarie 2020. Locurile sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

În acest sens, Jandarmeria recrutează şi selecţionează candidaţi pentru următoarele instituţii de învăţământ: Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti (6 locuri la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, domeniul de licenţă “Drept”; 65 de locuri la Facultatea de Jandarmi; 7 locuri la Facultatea de Poliţie, domeniul de licenţă Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică) , Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani (190 de locuri din care 150 pentru Jandarmeria Română) şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni (170 locuri din care 150 pentru Jandarmerie). De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila recrutează candidaţi şi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu (17 locuri alocate MAI), Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” (6 locuri), Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” Bucureşti (36 locuri), Institutul Medico-Militar (16 locuri, speclitatea Medicină generală), Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” (16 locuri), Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa-Facultatea de Inginerie Marină (10 locuri), Şcoala Militară de maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti (46 de locuri), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” (21 locuri) şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa (62 locuri).

Cererile-tip de înscriere se depun personal de către candidaţi la sediul IJJ Brăila din str. Industriei, nr. 1, municipiul Brăila, Biroul Resurse Umane, în intervalul orar 8.00-16.00. Pentru concursurile organizate în sesiunea iulie-august 2019, data limită pentru depunerea cererilor pentru Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” şi la instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru MAI (din structura MApN) este 24 mai, urmând ca dosarul în volum complet să fie depus până pe 18 iulie. Pentru concursurile organizate în ianuarie 2020, data limită pentru depunerea cererilor-tip este 15 noiembrie, urmând ca dosarul în volum complet să fie depus până pe 13 decembrie cel târziu.

Probele de verificare a cunoştinţelor pentru admiterea la şcolile postliceale ale MAI constau într-un test grilă la disciplinele limba română şi limba engleză sau franceză. Tematica, bibliografia de concurs, precum şi calendarul admiterii sunt postate pe site-urile instituţiilor de învăţământ.

Mai multe detalii pot fi obţinute de la Biroul Resurse Umane sau la numărul de telefon 0239.619.380, interior 24407 şi 24535, în zilele lucrătoare, în intervalul 8.00-16.00. De asemenea, doritorii trebuie să verifice periodic site-ul IJJ Brăila, www.jandarmeria-braila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro