Mergi la conţinutul principal

Jandarmii brăileni şi-au primit drapelul de luptă

Zi importantă în istoria jandarmilor brăileni. Sâmbătă, 25 iulie, aceştia au primit drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, intrând în rândul marilor unităţi militare. Zeci de brăileni au asistat la eveniment.
"Jur să păstrez ca pe lumina ochilor drapelul de luptă tricolor, simbol al unităţii, suveranităţii şi independenţei naţionale al onoarei, vitejiei şi gloriei militare a poporului român, al tradiţiilor eroice străbune şi al patriei mele România!", a fost jurământul ce a răsunat pe platoul Primăriei.
După ce Înalt Preasfinţia Sa Casian Crăciun, alături de un sobor de preoţi, au oficiat slujba religioasă şi a binecuvântat pe cei prezenţi, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general maior dr. Mircea Olaru a înmânat Drapelul de luptă şefului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila, col. Vasile Silion. Acesta din urmă a îngenuncheat în faţa simbolului onoarei, gloriei şi vitejiei, l-a sărutat, apoi a defilat în uralele lucrătorilor IJJ.
Chiar dacă afară era cod portocaliu de caniculă, iar uniformele jandarmilor erau complexe, potrivit ceremonialului, aceştia au făcut faţă cu brio temperaturii extrem de ridicate, neînregistrându-se incidente.
Drapelul de luptă a fost preluat de garda de onoare, formată din şapte membri - comandantul gărzii, militarul port-drapel şi cinci însoţitori, înarmaţi cu muniţie de război. Dacă integritatea tricolorului va fi ameninţată, garda trebuie să îl apere chiar cu preţul vieţii.
Ceremonialul militar s-a încheiat în acordurile muzicii de fanfară a Muzicii Militare Reprezentative a Jandarmeriei Române. Jandarmii brăileni au defilat pe Calea Călăraşilor, timp în care circulaţia rutieră a fost închisă.
"Momentul de astăzi e unul foarte important din viaţa unei unităţi, aş putea spune chiar unic, pentru că o singură dată o unitate militară primeşte un Drapel de luptă. Cred că este foarte important şi pentru urbe", a declarat general maior dr. Mircea Olaru, şeful Jandarmeriei Române.
Tricolorul a ajuns în vitrina IJJ Brăila, unde va fi păzit non-stop. Acesta va fi scos de acum înainte la mai toate sărbătorile importante de peste an.
La data de 18 februarie 2015, preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a decretat acordarea drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro