Mergi la conţinutul principal

Jandarmii au pus stapinire pe statiunea Lacu Sarat

In zilele cu temperaturi de peste 30 de grade, statiunea Lacu Sarat reprezinta un adevarat refugiu pentru braileni care vin sa se recreeze, sa se plimbe sau sa faca plaja. Inevitabil, in fiecare week-end, statiunea este luata cu asalt de catre cei care cauta o oaza de verdeata si vor sa scape de caldura din apartamente. De asemenea, trebuie puse la socoteala si persoanele care merg la Lacu Sarat pentru tratament, unele dintre ele fiind venite din diferite colturi ale tarii. Unii cetateni isi lasa insa acasa bunul simt, in special tinerii care, dupa ce consuma ceva alcool incep sa faca scandal, dau muzica la maxim in preajma manastirii din statiune sau chiar intretin raporturi sexuale.
Pentru astfel de fapte jandarmii braileni, care executa misiuni in statiunea Lacu Sarat, au aplicat, de la inceputul anului, 68 de sanctiuni contraventionale, dintre care 53 de amenzi, in valoare totala de 17.350 lei si 15 avertismente.
"Am aplicat sanctiuni in special pentru injurii adresate in public, tulburarea linistii publice prin muzica de la masini data mult prea tare in zona lacasului de cult. Am avut si citeva cazuri, mai rare, de intretinere de raporturi sexuale in locuri publice", a precizat sg. major Sorin Neftode din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Braila.
Pentru eficientizarea activitatii IJJ Braila a infiintat, la sfirsitul lunii ianuarie, un post fix de jandarmi in statiunea Lacu Sarat, ceea ce ar trebui sa ii faca pe cetateni sa se simta mai in siguranta si sa ii descurajeze pe infractori.
"Dupa lungi demersuri, am infiintat acest post care actioneaza conform Legii 550 din noiembrie 2004, privind organizarea si functionarea Jandarmeriei. Intrucit statiunea este un loc unde cetatenii vin sa se recreeze, sa se plimbe, sa se distreze, jandarmii actioneaza, in special, pentru prevenirea actelor de tulburare a linistii publice" a precizat sg. maj. Sorin Neftode, din cadrul IJJ.
Pe linga brailenii care vin in statiune cu ginduri pasnice mai exista si o alta categorie, cea a infractorilor, care viziteaza zona pentru a vedea ce mai este de furat. Astfel, de la inceputul anului, jandarmii au constatat doua infractiuni de furt, autorii acestora fiind recompensati cu dosare penale.
"In luna februarie, doi tineri din comuna Chiscani au fost surprinsi, in mijlocul noptii, cu o masina in care se aflau opt capace de canalizare pe care le furasera de pe o alee a statiunii si vroiau sa le duca la un centru de colectare pentru a face rost de bani de discoteca. In cel de-al doilea caz, a fost vorba despre un furt de uluce, de la punctul Seroplant, situat in spatele statiunii, unde se afla manastirea Lacu Sarat", a precizat sg. maj. Sorin Neftode, din cadrul IJJ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu