Mergi la conţinutul principal

Jandarmii au donat sânge pentru a salva alte vieți

* la data de 16 martie, mai multe cadre militare, printre care și un elev al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani aflat în practică la Jandarmeria Brăila, au mers la Centrul de Transfuzie și au donat câte 450 de ml de sânge

 

Donare de sânge, pentru salvarea de vieți omenești. Mai mulți jandarmi brăileni s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Brăila, pentru a dona sânge, în cadrul campaniei organizată în perioada 15 – 16 martie la nivel național, de către Jandarmeria Română. Periodic, jandarmii brăileni donează sânge pentru a-i ajuta pe alții.

După cum se arată în comunicatul transmis de la Jandarmeria Brăila, scăderea numărului de donatori de sânge este una dintre problemele comunității aflată în atenția jandarmilor, ca oameni purtători ai uniformei bleu-jandarm. ”Periodic, colegii noștri merg la Centrul de Transfuzie Sanguină situat pe strada R.S. Campiniu din Brăila și donează sânge, în încercarea de a veni atât în ajutorul pacienților, cât și al medicilor pentru a-și duce la bun sfârșit actul medical. La data de 16 martie, mai multe cadre militare, printre care și un elev al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi «Grigore Alexandru Ghica» Drăgășani aflat în practică la Jandarmeria Brăila, au spus «Prezent» în fața Centrului și au donat câte 450 de ml de sânge”, au transmis jandarmii.

S-a mai comunicat faptul că jandarmii care se aflau în evidență cu mai mult de 10 donări au fost «răsplătiți» de către personalul medical cu o insignă, în semn de recunoștință pentru gestul lor, insignă pe care au atașat-o cu mândrie uniformei de jandarm.

Cele mai recente statistici arată că numărul donatorilor a scăzut și mai mult în perioada pandemiei, asta în timp ce nevoia de sânge din spitale a rămas constantă. ”Reluăm ideea campaniilor anterioare organizate la nivelul Jandarmeriei Brăila: binele se face, de obicei, în liniște, dar ne dorim ca gestul colegilor noștri să fie luat drept exemplu de către brăileni și să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu, pentru a dona”, este mesajul transmis de la jandarmeria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro