Mergi la conţinutul principal

Jandarmi brăileni în misiune la Iaşi pe timpul vizitei Papei Francisc

• mai multe echipaje ale IJJ Brăila ar urma să plece în această misiune, pentru a asigura măsurile de ordine publică

 

Sfârşitul lunii aprilie şi începutul lui mai au adus foarte multe misiuni pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila. De la manifestări religioase până la cele sportive, militarii au fost prezenţi în stradă pentru a asigura liniştea şi ordinea publică, gata să intervină dacă situaţia o impunea. La fel de aglomerată se anunţă a fi şi următoarea perioadă: campanie electorală, alegeri europarlamentare, manifestări culturale şi religioase. Mai mult, jandarmii brăileni se pregătesc pentru o misiune peste graniţele judeţului nostru. Aceştia vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul vizitei Papei Francisc în România, în municipiul Iaşi.

Comandantul IJJ Brăila, col. Vasile Moţ, a vorbit despre misiunile recente şi despre rezultatele bune pe care le-au obţinut subalternii săi, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta chiar a ţinut să transmită mulţumiri comunităţii pentru înţelegerea şi răbdarea de care a dat dovadă, pentru că nu au existat incidente.

“Am fost solicitaţi aproape de limita superioară a posibilităţilor noastre tehnice şi umane în ultima perioadă. Pe lângă manifestările religioase cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi Izvorului Tămăduirii, a fost pentru noi o perioadă mai dificilă, deoarece, concomitent cu manifestarea religioasă de la Biserica Buna Vestire, am mai asigurat ordinea publică la 3 meciuri de fotbal din Liga a II-a şi Liga a III-a în judeţ. De asemenea, am acţionat pentru asigurarea ordinii publice în comuna Frecăţei, cu ocazia Zilelor Comunei, în localitatea Ianca la concursul de căruţe «Cupa. Sf. Gheorghe» şi campionatul de autoslalom în municipiul Brăila. Aceste evenimente ne-au solicitat atât din punct de vedere al planificării misiunilor, cât şi din punct de vedere al execuţiei acestora. Faţă de anii precedenţi, am constatat cu mare bucurie faptul că numărul faptelor antisociale produse în Brăila în legătură cu aceste activităţi a fost aproape de zero. Pe această cale, chiar aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au participat la activităţi pentru înţelegerea de care au dat dovadă, pentru bunăvoinţa şi răbdarea pe care le-au manifestat”, a declarat col. Vasile Moţ, comandatul Jandarmeriei Brăila.

Sursa citată a adăugat că şi perioada care urmează va fi una cu multe misiuni pentru instituţie, cum ar fi manifestările din campania electorală, paza secţiilor de votare, a materialelor necesare procesului de votare, Zilele Oraşului Făurei şi ale localităţilor Şuţeşti şi Victoria. “La sfârşitul lunii, se preconizează că vom acţiona şi pentru asigurarea ordinii publice, împreună cu celelalte instuţii implicate, în municipiul Iaşi, pe timpul prezenţei Sanctităţii Sale Papa Francisc”, a mai spus col. Moţ. Întrebat cu ce număr de efective ar urma să participe IJJ Brăila la Iaşi, acesta a răspuns că nu poate oferi o cifră exactă momentan, pentru că acest aspect va fi stabilit în urma analizării solicitărilor, însă a estimat un număr de 50 de militari ai inspectoratului ce ar putea fi trimişi în această misiune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro