Mergi la conţinutul principal

Jandarmeria la Festivalul Istoric «VLADISLAV I» . Caii Jandarmeriei Române se vor afla, pentru prima dată, la Brăila

* superbele exemplare vor putea fi admirate în paradă, pe parcursul celor trei zile de festival, cât și în Parcul Monument * Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va concerta în Parcul Monument

 

 

 

 

Momente de excepţie la Festivalul Istoric „Vladislav I”, eveniment care se va desfășura în perioada 16 – 19 septembrie, în Parcul Monument. Caii Jandarmeriei Române se vor afla, pentru prima dată, la Brăila! Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va concerta în Parcul Monument.

După cum au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Brăila, ediția din acest an va cuprinde o serie de noutăți: Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va deschide coloana de participanți la „Parada Războinicilor”, pe parcursul celor trei zile, respectiv vineri, de la ora 18:00 (traseul Calea Călărașilor, Bariera Călărașilor, Parcul Monument) şi sâmbătă, de la ora 18:00 (traseul Primăria Municipiului Brăila, Calea Călărașilor, Parcul Monument). Evenimentele continuă duminică, de la ora 16:30, în Parcul Monument (aleea principală). „Totodată, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va concerta în Parcul Monument, pe scena de la Rondou, vineri, începând cu ora 19:45, și sâmbătă, de la ora 19:25. De asemenea, caii Jandarmeriei Române din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București se vor afla, pentru prima dată, la Brăila! Aceștia vor putea fi admirați atât în paradă, conform programului amintit mai sus, pe parcursul celor trei zile de festival, cât și în Parcul Monument, unde vor fi poziționați în apropierea Orășelului Copiilor”, au transmis jandarmii brăileni.

Tot o noutate pentru această ediție a festivalului, vine și din partea Muzeului Jandarmeriei Române. Față de anul precedent, vor fi expuse în Parcul Monument, nu mai puțin de 25 de uniforme de epocă și internaționale! Expoziția va fi deschisă vineri, de la ora 16:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 10:00. Locația va fi în Parcul Monument, la standul nostru, vizavi de Orășelul Copiilor.

Modelul de uniforme pe care jandarmii le purtau în anii 1850 și, respectiv, 1918, va putea fi observat și în cadrul „Paradei Războinicilor”. Zece elevi aflați în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila vor îmbrăca cele două modele de uniforme amintite și vor defila atât în cadrul paradei, cât și pe parcursul festivalului, pe aleea principală din Parcul Monument.

Jandarmeria Brăila va prezenta în cadrul standului armanentul din dotare și autospecialele folosite în misiuni. Jandarmii din cadrul Biroului Resurse Umane vor prezenta oferta educațională și vor sta la dispoziția celor interesați cu informații suplimentare privind modalitățile de a urma o carieră în acest domeniu.

Alături de jandarmi va fi şi câinele de serviciu Jack, specializat în patrulare – intervenție. Tot el este și sărbătoritul lunii, deoarece urmează să împlinească 3 ani la sfârșitul acestei luni.

Jandarmii îi așteptăm pe brăileni la Festivalul Istoric „Vladislav I”, la standul Jandarmeriei Române!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro