Mergi la conţinutul principal

Jandarmeria, la ceas aniversar: demonstrații și expunerea tehnicii din dotare

* anul acesta, pentru a marca Ziua Jandarmeriei Române, din 3 aprilie, jandarmii brăileni au pregătit activități preventiv-educative și de informare atât în municipiu, cât și în județ, pe parcursul mai multor zile

 

 

 

Activități specifice în municipiu și județ, desfășurate de jandarmi în această săptămână, pentru a marca Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită pe 3 aprilie. Jandarmii brăileni au pregătit activități preventiv-educative și de informare atât în municipiu, cât și în județ, pe parcursul mai multor zile. Seria activităților aniversare începe marți, în orașul Ianca, urmate de acțiuni în orașul Făurei și Însurăței. Vineri, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila își va deschide porțile pentru vizitatori. “Aniversarea a 173 de ani de la întemeierea Jandarmeriei Române ne aduce M.A.I. aproape de cetățeni, anul acesta fiind pregătite activități preventiv-educative și de informare atât în municipiu, cât și în județ, pe parcursul mai multor zile. Astfel, ne dorim ca «ziua noastră» să ne găsească în mijlocul comunității, iar brăilenii de toate vârstele să aibă ocazia de a cunoaște mai bine această Armă, atribuțiile și misiunile specifice pe care le desfășurăm zi de zi, în slujba lor. Deschidem seria activităților aniversare marți, pe 28 martie, în orașul Ianca. În intervalul orar 11:00-14:00, în centrul civic, vom expune publicului tehnica și armamentul din dotare, dar și autospeciale folosite în misiuni. Veți putea vedea dotarea specifică unui luptător antitero, dotarea specifică unui jandarm pregătit pentru restabilirea ordinii publice, dar și dotarea echipajelor pentru misiunile de patrulare. De asemenea, vor fi prezenți colegi din cadrul Biroului Resurse Umane, pentru a oferi informații utile celor care doresc să urmeze o carieră în Jandarmeria Română. Totodată, ne dorim ca prin vocea colegilor de la Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale să reamintim mai multe prevederi legale care, respectate de toți cetățenii, oferă ordinea și liniștea publică în viața comunității. Vor fi executate și exerciții de disciplinizare a câinilor de serviciu și de prindere a unui infractor, dar și de autoapărare, executate de către instructorii sportivi de arte marțiale din cadrul IJJ Brăila”, au transmis reprezentanții instituției.

Activitățile enumerate mai sus vor fi desfășurate și în orașul Făurei, în ziua de miercuri, 29 martie, în intervalul orar 11:00-14:00, pe platoul Casei de Cultură.

Joi, 30 martie, jandarmii se vor afla în orașul Însurăței, unde, în intervalul orar 11:00-14:00, îi așteaptă pe localnici în Parcul Orășenesc, cu aceleași activități preventiv-educative, de informare, exerciții demonstrative de autoapărare și de disciplinizare a câinilor de serviciu.

 

Ziua Porților Deschide la Jandarmeria Brăila

 

Vineri, 31 martie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila își va deschide porțile, la propriu, pentru vizitatori, în intervalul orar 10:00-14:00. Pe lângă prezentarea tehnicii de luptă, a armamentului din dotare și prezentarea ofertei educaționale, jandarmii au pregătit câteva exerciții demonstrative de autoapărare și intervenție profesională, executate de către instructorii sportivi de arte marțiale din cadrul I.J.J. Brăila. Ulterior, jandarmii luptători antitero vor simula intervenția în cazul unui atac armat al unui transport de valori.

Activitățile prilejuite de Ziua Jandarmeriei Române vor continua și în weekend. Sâmbătă, 1 aprilie, între orele 16:00-19:00, vă așteptăm în Parcul Monument – zona «Rondou», iar duminică, 2 aprilie, în intervalul orar 16:00-19:00, ne găsiți pe Esplanada Dunării, în zona scenei, unde, de asemenea, am pregătit activități preventiv-educative și de informare, plus exerciții demonstrative”, au mai precizat jandarmii.

 

Întemeierea Jandarmeriei Române

 

Reprezentanții Jandarmeriei Brăila au transmis câteva informații de background. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.

În această lege se stabilea Jandarmeriei următoarele misiuni: privegherea siguranței publice, ținerea unei bune orânduieli și ducerea în îndeplinire a legilor.

În ceea ce privește executarea serviciului, se prevedea că Jandarmeria execută un serviciu ordinar, care se realizează zilnic, pe baza regulamentelor sale și un serviciu extraordinar, pe care îl executa la solicitarea autorităților. De asemenea, se prevedea, pentru executarea serviciului extraordinar, constituirea de subunități mobile. De-a lungul timpului, Jandarmeria Română a trecut printr-un amplu proces de modernizare, în special în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Cele mai importante momente din istoria Armei Jandarmeriei Române sunt descrise pe site-ul oficial, www.jandarmeriaromana.ro și pe pagina oficială a Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, www.jandarmeria-braila.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro