Mergi la conţinutul principal

Jandarmeria a fost inclusa in sistemul de urgenta 112

Incepind de astazi, brailenii care doresc sa sesizeze Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Braila cu privire la diverse infractiuni pot apela numarul unic de urgenta 112, sistem la care, ieri, au fost conectate toate dispeceratele de jandarmi din tara. Inaugurarea oficiala a avut loc in prezenta inspectorului sef al IJJ Braila, col. Vasile Silion, a sefului Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale Braila, col. Mihail Balaban si a sefului Biroului 112 Braila, mr. Petru Popa. Pentru o anumita perioada, numarul taxabil de urgenta al Jandarmeriei, 956, va functiona in paralel cu numarul 112, pentru ca brailenii sa fie informati despre modificare si sa se obisnuiasca cu acest lucru.
Din punct de vedere tehnic, dispeceratul Jandarmeriei a fost dotat cu un calculator, cu aplicatiile necesare pentru prelucrarea apelurilor de urgenta, si au fost stabilite legaturile de comunicatii necesare. Au fost instruiti si operatorii jandarmi, iar Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Jandarmeria Romana au stabilit modul de operare si au introdus datele necesare bunei functionari a noului sistem privind tipurile de evenimente ce sint de competenta Jandarmeriei, zonele de responsabilitate si planurile de actiune pentru fiecare dintre potentialele evenimente. "La numarul 112 vor raspunde operatorii de la centrele de preluare a apelurilor de urgenta care, dupa filtrare si stabilirea competentelor, vor transmite apelul catre Jandarmerie, daca sesizarea este de competenta noastra, dar si daca apelantul solicita in mod expres interventia jandarmilor. La momentul de fata, indexul cu sesizarile de care raspundem este destul de restrins, dar in curind se vor mari competentele, de asa natura incit Jandarmeria sa realizeze activitatile pentru care a fost creata", ne-a precizat inspectorul sef al IJJ Braila, colonelul Vasile SIlion.
Conectarea Jandarmeriei Romane la Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 se adauga celorlalte legaturi ale institutiilor cu atributii in interventia pentru apararea vietii si bunurilor cetatenilor si anume Ambulanta, Politia si Pompierii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu