Mergi la conţinutul principal

Jandarmeria Brăila, la bilanț. Sute de intervenții, peste 1.600 de amenzi

• în anul 2022, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au executat 163 acțiuni de intervenție, din care 99 intervenții pentru aplanarea unor conflicte și 64 intervenții pentru rezolvarea altor situații în perioada analizată, au fost executate 6.603 misiuni de menținere a ordinii publice din care 766 misiuni specifice Jandarmeriei Române și 5.837 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat • au fost constatate un număr total de 510 infracțiuni cu 523 autori depistați, din care 67 infracțiuni cu 77 autori au fost constatate cu ocazia misiunilor executate independent de jandarmi • valoarea totală a amenzilor aplicate depășește 800.000 lei

 

Jandarmii brăileni au desfășurat acțiuni specifice, în cursul anului 2022, efortul principal al structurilor de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila fiind direcționat în vederea executării în condiții cât mai bune a acțiunilor de asigurare a ordinii publice în zona de competență. S-a acționat în scopul prevenirii tulburării ordinii publice, protecției participanților la anumite activități, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente sau situații care să ducă la tulburări grave ale ordinii publice cu impact major asupra siguranței cetățeanului. Jandarmii au urmărit constatarea faptelor de natură penală și contravențională, săvârșite pe timpul desfășurării adunărilor publice, fiind executate 275 misiuni de asigurare a ordinii publice. „Situațiile generatoare de amenințări la adresa ordinii și siguranței publice au fost gestionate cu toată responsabilitatea de către conducerea inspectoratului fiind asigurat climatul de ordine și siguranță pentru buna desfășurare a activităților. În anul 2022, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au executat 163 acțiuni de intervenție, din care 99 intervenții pentru aplanarea unor conflicte și 64 intervenții pentru rezolvarea altor situații. Un obiectiv important a fost menținerea ordinii publice, atât prin executarea misiunilor specifice Jandarmeriei Române, conform Legii 550/2004 cât și în sistem integrat, prin constituirea de patrule mixte în mediul urban, mediul rural și intercomunale conform ordinelor și dispozițiilor primite de la eșaloanele superioare. În perioada analizată, au fost executate 6.603 misiuni de menținere a ordinii publice din care 766 misiuni specifice Jandarmeriei Române și 5.837 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat”, a precizat prim-adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și Șef al Statului Major, colonel Nicolae Gabriel Paraschiv, care a vorbit despre liniile de activitate „Ordine și Siguranță Publicăși „Pază și Protecție Instituțională”.

După cum se arată în bilanțul activității pe anul trecut, prezentat de Jandarmeria Brăila, participarea la realizarea dispozitivului integrat de ordine și siguranță publică s-a concretizat în constituirea unui număr de 2.685 patrule mixte în mediul urban, 1.546 patrule mixte în mediul rural, precum și constituirea a 1.557 echipaje /patrule de intervenție/patrule independente în mediul urban și 49 patrule independente de jandarmi în mediul rural.

Au fost constatate un număr total de 510 infracțiuni cu 523 autori depistați, din care 67 infracțiuni cu 77 autori au fost constatate cu ocazia misiunilor executate independent și 443 infracțiuni cu 446 autori identificați în cooperare cu alte instituții. Au fost aplicate 2.111 sancțiuni contravenționale din care 1.690 amenzi în valoare de 810.850 lei și 421 avertismente scrise.

 

 

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor

 

Un obiectiv prioritar stabilit la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila a fost reprezentat de creșterea gradului de siguranță al elevilor, personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile. S-a acționat în incinta, zona adiacentă și pe traseele de deplasare din zona celor 33 unități de învățământ preuniversitar și grădinițe aflate în competența Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, fiind constituite pe acest segment 562 patrule cu un  efectiv total de 2.206 jandarmi. „Pentru realizarea obiectivului prioritar asumat, efectivele unității au acționat pentru asigurarea desfășurării în condiții de deplină siguranță și legalitate a examenului de Bacalaureat, în cele două sesiuni organizate, a Evaluărilor naționale, examenelor de titularizare a personalului didactic și al examenelor pentru ocuparea posturilor vacante, desfășurând misiuni de monitorizare a transportului lucrărilor scrise de la centrele de examinare la centrele de evaluare sau centrele de soluționare a contestațiilor”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Brăila

O componentă prioritară a activității din anul 2022 a constituit-o dezvoltarea programelor de prevenire antiinfracțională și antivictimizare, fiind desfășurate 273 acțiuni de prevenire a manifestărilor antisociale deviante, prevenirea delicvenței juvenile, prevenirea violenței în școli și a violenței intrafamiliale, conștientizarea incidenței consumului de alcool, droguri, tutun în rândul tinerilor, prevenirea violenței în sport precum activități de prevenire a criminalității stradale.

O componentă esențială a demersurilor preventiv educative realizate a fost reprezentată de prevenirea și combaterea manifestărilor de violență produse în incinta sau în proximitatea arenelor sportive.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila execută misiuni de pază la un număr de 19 obiective. Efectivele unității au asigurat paza unui număr de 59 transporturi, respectiv: 40 transporturi de valori în beneficiul Trezoreriei Brăila; 22 transporturi în județ;18 transporturi interjudețene; 19 transporturi de produse cu caracter special.

Potrivit jandarmilor, pe linia misiunii de pază au fost constatate 101 sancțiuni contravenționale (29 avertismente și 72 amenzi în valoare de 40.800 lei) și 2  infracțiuni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro