• este vorba despre un nou concept de Şcoală de Muzică, susţinut de Jampa Orchestra • de la cursuri de tobe, percuţie şi chitară la canto, vioară şi teorie muzicală, Jampa Music School se adresează tuturor, indiferent de vârstă sau de pregătirea muzicală • de asemenea, cei care nu locuiesc în Brăila au la dispoziţie cursuri online, susţinute prin Skype şi What's Up
Brăila va avea cea mai “cool” şcoală de muzică din oraş! Este vorba despre
Jampa Music School, un loc în care sunt aşteptaţi toţi cei care vor să înveţe muzică de la profesionişti. Iar asta pentru că profesori sunt membrii Jampa Orchestra, o trupă care începe să cucerească industria muzicală din România, formată din şapte tineri plini de energie, fiecare fiind pregătit să le arate cursanţilor fascinanta lume a entertainmentului.
Jampa Music School este un proiect ce vine cu un concept nou, oferind cursuri de tobe, percuţie, chitară (electrică, acustică, bass), clape, canto, backing vocals, saxofon, clarinet, vioară şi teorie muzicală. Ceea ce aduce în plus Jampa Music School sunt cursurile combinate. Concret, există o secţie ritmică şi o secţie melodică, unde cursanţii vor cânta împreună. Spre exemplu, cei care urmează cursurile de tobe vor cânta împreună cu cei de la bass sau cei de la chitară cu cei de la clape şi astfel vor putea învăţa mai multe într-un timp cât mai scurt.
Situată pe Strada Grivitei, nr. 31, din 1 februarie porţile şcolii de muzică se vor deschide pentru toţi, indiferent de vârstă sau de pregătirea muzicală. De asemenea, celor care sunt din alte oraşe sau celor care nu se pot deplasa, indiferent de motiv, şcoala le pune la dispoziţie cursuri online, sustinute pe platformele Skype sau What's Up.
«Scopul nostru este de a pregăti studenţii pentru o carieră de scenă, de prestaţie LIVE, încercând în acest fel să nu lăsăm să se piardă anumite valori. Din experienţele proprii, mergem pe ideea că oamenii pot fi cu adevarat motivaţi în momentul în care văd în faţa lor pe cineva care excelează într-un domeniu, de aceea dorim, pe cât posibil, să organizăm masterclass-uri cu artişti cunoscuţi, artişti care au realizari notabile în industria muzicală românească, artişti pe care îi vom invita pentru a le împărtăşi elevilor şcolii cunoştinţele lor, tehnici, sfaturi, poate chiar să şi susţină mini-recitaluri», ne-au spus fondatorii Jampa Music School.
Aşadar, membrii Jampa Orchestra vor fi profesorii de la care viitorii cursanţi vor avea foarte multe de învăţat. Iar Jampa înseamnă: Mario Apostol, Ionuţ Drăghici, Cristina Vasopol, Sendy Bordei, Şerban Adrian, Artur Stânga şi Cristinel Znagovan.
Mario Apostol este fondatorul şi toboşarul trupei. Face muzică de 34 de ani, fiind absolvent al Conservatorului din Braşov, secţia Percuţie. A fost toboşar în trupa «Boschito», în band-ul «Agurida» al Loredanei Groza şi la «Gamblers».
Ionuţ Drăghici este profu' de la catedra de chitară şi basist în trupa Jampa. S-a apucat de muzică la 15 ani, într-o trupă de jazz/swing, a făcut apoi parte din trupa Rock/Metal «Addiction», cu care a scos un album şi a realizat un turneu naţional. Noul său scop este să îi ajute pe studenţii la început de drum să obţină performanţe în industria muzicală.
Cristina Vasopol se va ocupa de canto. Are o bogată experienţă în domeniu, fiind absolventă de Conservator, unde a studiat secţia canto clasic, tehnică şi interpretare cu tenorul Gabriel Năstase (solist la Opera din Bucuresti). A fost angajată la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă Nae Leonard, la Secţia de Revista, unde a jucat şi cântat în foarte multe spectacole. A ajuns în semifinale atât la VoceaRomaniei (2015), cât şi la X Factor (2018), concursuri care au făcut-o din ce in ce mai cunoscută în toată ţara.
Sendy Bordei cântă de la 5 ani şi spune că muzica a salvat-o. Absolventă a
Facultăţii de Arte din Galaţi, sectia “Interpretare Muzicala canto-clasic”, Sendy este şi ea solist în trupa Jampa, unde face o echipă de zile mare alături de Cristina, care este şi sora ei. Acum, cele două se vor ocupa de tehnica vocală a elevilor care vor urma cursurile şcolii de muzică.
Şerban Adrian este cel care va ţine cursurile de clape. Acesta spune că pasiunea pentru muzică a moştenit-o din familie, iar de la 17 ani a început să colaboreze cu diferite formaţii, atât ca solist vocal, cât şi ca instrumentist (clape), acumulând o experienţă de 10 ani în tot ce înseamnă entertainment, festivaluri şi evenimente private.
Artur Stângă va preda cursurile de saxofon. Artur provine dintr-o familie de muzicieni din sudul Basarabiei (Cahul), fiind absolvent al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, sectia suflători. A activat în calitate de instrumentist în mai multe orchestre, trupe şi ansambluri de muzică populară şi modernă, fiind la un moment dat profesor de muzici populare şi moderne la clasa de clarinet şi saxofon a Colegiului de Muzică din Chişinău.
Cristinel Znagovan vine şi el din Republica Moldova şi se va ocupa în cadrul Jampa Music School de cursurile de vioară şi teoria muzicii. Tânărul se descrie ca un “multi-instrumentist”. Având doi părinţi muzicieni, aceştia i-au insuflat de mic pasiunea pentru vioară, apoi ţambal, pian şi chitară. Este elev în ultimul an la Liceul de Muzica “Ciprian Porumbescu” din Chişinau, cântă în orchestra liceului şi este violonist în trupa JAMPA.
Mai multe detalii despre Jampa Music School găsiţi pe pagina de Facebook “Jampa Music School”.
În curând se va deschide şi site-ul official, acolo unde puteţi afla toate detaliile şi ideea întregului concept.