Jamie Oliver, idolul bucătarilor, criticat din cauza unor probleme de igienă în restaurantul său | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Jamie Oliver, idolul bucătarilor, criticat din cauza unor probleme de igienă în restaurantul său

Inspectorii britanici au descoperit în măcelăria şi restaurantul celebrului maestru bucătar excremente de şoareci, carcase mucegăite şi carne de vită Wagyu expirată.
Măcelăria Barbecoa a primit nota 1 pe o scală de 1 la 5 din partea Food Standards Agency - agenţia pentru norme alimentare din Marea Britanie -, care a decis că, în urma inspecţiei efectuate pe 8 ianuarie, "este nevoie ca ameliorări majore să fie făcute" în restaurantul lui Jamie Oliver. La subsol au fost găsite carcase acoperite cu mucegai, în timp ce preţioasele saramuri, precum "caña de lomo" - muşchi de porc iberic uscat - erau vândute, în ciuda faptului că datele de expirare erau depăşite, relateză The Times.
Măcelăria, care aprovizionează, printre altele, restaurantul lui Jamie Oliver, situat la etajul aceleiaşi clădiri, avea şi săli de baie neadecvate, uşile frigiderelor şi ale camerelor frigorifice erau murdare, iar în aer se simţea "un miros puternic" de excremente de şoareci.
Grupul condus de Jamie Oliver, care a ales să închidă măcelăria pentru 24 de ore pentru a administra această criză, a afirmat că mucegaiul găsit pe carcase nu le face pe acestea să devină "improprii pentru consumul uman".
Restaurantul celebrului bucătar britanic se laudă cu faptul că propune un meniu pe bază de cărnuri care sunt "uscate natural până la 70 de zile", argumentând că mucegaiul reprezintă "o etapă naturală" în uscarea cărnii, dar nu o face periculoasă pentru consum. Preparatele servite în acest restaurant londonez pot să depăşească 100 de lire sterline (122 euro).
Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.
În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, de curând Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamies Italian.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro