Izolare la domiciliu pentru 78 de brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Izolare la domiciliu pentru 78 de brăileni

coronavirusul îi determină pe tot mai mulţi brăileni să revină acasă din Italia, speriaţi de o eventuala infectare • ieri după-amiază, 78 de persoane din municipiul şi judeţul Brăila erau izolate la domiciliu, fiind vorba despre 34 sosiţi din Italia şi rudele acestora • persoanele în cauză sunt sănătoase, fiind sub monitorizarea medicilor de familie şi a autorităţilor locale

 

Oamenii sunt speriaţi de coronavirus şi revin acasă, de peste hotare, din ce în ce mai mulţi! Ieri, 78 de brăileni, din municipiu şi judeţ, erau izolaţi la domiciliu, potrivit informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică. Era vorba despre 34 de brăileni sosiţi din Italia şi rudele acestora. În listă sunt bărbaţi, femei şi copii, însă vestea bună este că toţi sunt sănătoşi şi nu prezintă semne de boală, după cum ne-a declarat chiar şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină. “Persoanele în cauză sunt izolate voluntar la domiciliu. Sunt şi din municipiu, şi din judeţ. Toate persoanele sunt sănătoase, nu prezintă vreo simptomatologie, sunt ţinute sub supraveghere de către medicii de familie şi autorităţile locale. Este o procedură pe care trebuie să o respectăm, tocmai pentru a nu risca nimic. Oricum, nu avem persoane provenite din focare de infecţie. Se face o monitorizare. Virusul se transmite prin contactul direct cu o persoană infectată”, ne-a informat directorul DSP. Acesta a mai precizat că este important pentru cetăţeni să respecte măsurile impuse, să rămână la domiciliu şi să nu intre în contact cu alte persoane, vecini, prieteni, timp de 14 zile. Oricum, cei care constată că au anumite simptome, trebuie să anunţe medicul de familie sau să sune la numărul de urgenţă 112. Autorităţile locale sunt cele care trebuie să se ocupe cu aprovizionarea cu alimente pentru cei izolaţi la domiciliu. Directorul DSP a spus că brăilenii izolaţi la domiciliu au spus că, deocamdată, au tot ce le trebuie şi anume stocuri de alimente şi apă. Oricum situaţia este urmărită permanent şi oamenii trebuie să anunţe dacă au nevoie de ceva, însă nu trebuie să iasă din casă şi să se întâlnească cu vreun vecin. Trebuie respectat termenul de izolare de 14 zile, tocmai pentru a fi evitate toate riscurile.

La începutul acestei săptămâni, doar şapte persoane, cinci adulţi şi doi copii, se aflau în carantină la domiciliu, după ce în ultimele 14 zile au tranzitat Italia. Nici acestea nu prezintă simptome. Între timp însă, numărul celor întorşi acasă s-a mărit destul de mult.

Pe fondul apariţiei coronavirusului în Europa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-a întrunit şi a stabilit deja câteva măsuri de prevenţie. Potrivit prefectului Cătălin Boboc, a fost identificat un spaţiu unde urmează să fie carantinate persoanele care se întorc din Italia, în timp ce cursele internaţionale regulate şi ocazionale care au ca destinaţie zona noastră sunt monitorizate de autorităţile locale, astfel încât călătorii să poată fi preluaţi şi carantinaţi imediat.

Şi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila există restricţii.

 

Ce trebuie să ştiţi despre noul Coronavirus

 

Ministerul Sănătăţii transmite cele 10 elemente comportamentale care trebuie urmate: spălaţi-vă mâinile de multe ori; evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute; nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile; acoperiţi-vă gura şi nasul dacă strănutaţi sau tuşiţi; nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul; curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool; utilizaţi masca de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave; produsele “MADE în CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase; sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puţin 14 zile; animalele de companie nu transmit coronavirus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro