Mergi la conţinutul principal
A tâlhărit o bătrână şi a încercat să violeze o adolescentă

Ivan, spaima femeilor

inculpatul Ivan Giorgian, judecat pentru infracţiunea de tâlhărie şi pus sub control judiciar, a vrut să întreţină un raport sexual cu o minoră de 16 ani în zona triajului CFR Făurei • fata a reuşit să scape, însă inculpatul a fost arestat preventiv, măsura controlului judiciar fiind înlocuită la solicitarea procurorilor • în vara acestui an, Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus trimiterea în judecată a individului de 31 de ani pentru tâlhărie, după ce acesta a intrat în casa unei bătrâne, a ameninţat-o şi agresat-o, apoi i-a furat banii • el nu a stat liniştit, fiind cercetat penal şi pentru tentativă de viol, ba chiar trimis la arest

 

Acuzat de infracţiunea de tâlhărie şi pus sub control judiciar, inculpatul Ivan Giorgian din Făurei a fost la un pas de a comite un viol. Fapta comisă în timp ce trebuia să respecte anumite condiţii impuse prin măsura preventivă l-a costat scump. Măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu arestul preventiv.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus trimiterea în judecată a inculpatului de 31 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. După cum se arată în rechizitoriu, la data de 10 martie 2019, poliţiştii din Făurei au fost sesizaţi prin plângere de către o bătrână de 77 de ani, care s-a plâns că în seara respectivă, în jurul orei 21.00, a fost atacată în propria locuinţă de un bărbat. Prin folosirea de ameninţări şi exercitarea de acte violente, prin împingere, individul care a pătruns în casa femeii a făcut-o pe aceasta să îşi piardă echilibrul şi să cadă peste geamul unei ferestre a locuinţei, pe care a spart-o. S-a stabilit că suspect de comiterea faptei era inculpatul Ivan Giorgian, care i-a solicitat părţii vătămate toţi banii pe care îi avea în casă. A reuşit să îi sustragă un telefon mobil “Samsung”, precum şi suma de 500 lei pe care îi păstra într-un portmoneu ascuns sub pilota din camera locuinţei. “În baza sesizării, organele de anchetă au demarat de îndată efectuarea unor activităţi de cercetare la faţa locului, în vederea identificării autorului şi recuperării bunurilor sustrase. S-a folosit inclusiv un câine de urmă, care a condus organele de poliţie în dreptul locuinţei inculpatului Ivan Giorgian. S-a constatat că locuinţa persoanei vătămate M.G. era amplasată în oraşul Făurei, iar unica fereastră situată în holul de la intrarea în imobil era închisă, având un geam spart, fiind identificate mai multe cioburi din sticlă provenind de la aceasta”, au stabilit anchetatorii.

De la faţa locului au fost prelevate mai multe fragmente biologice, amprente de pe contorul şi tabloul electric, dar şi de pe ivărul uşii de acces în locuinţă. În urma cercetărilor, arată procurorul, s-a stabilit că autorul faptei sesizate era inculpatul Ivan Giorgian care a fost depistat în dimineaţa zilei de 11 martie în apropierea domiciliului său. Acesta a predat poliţiştilor suma de 125 lei, reprezentând diferenţa de bani sustrasă de la partea vătămată şi telefonul mobil furat.

 

Eliberat din penitenciar după o condamnare de 10 ani tot pentru tâlhărie

 

Individul din Făurei este recidivist şi a stat ani buni în puşcărie. După cum au stabilit procurorii din cadrul Parchetului Făurei, inculpatul Ivan Giorgian a fost liberat, la termen, în mai 2018, după executarea pedepsei rezultante de 10 ani închisoare la care a fost condamnat pentru comiterea unor infracţiuni de tâlhărie. De atunci, bărbatul de 31 de ani locuia în Făurei alături de familie şi cunoştea în detaliu starea familială şi materială a vecinilor din localitate. În seara de 10 martie, inculpatul Ivan mergea spre locuinţa sa şi s-a gândit să îi facă o “vizită” consătencei M.G, mai ales că ştia că are o vârstă înaintată, locuieşte singură şi că se deplasează cu ajutorul unor bastoane, deci îi era greu să “lupte” cu un eventual infractor. “Profitând de lăsarea întunericului, inculpatul Ivan Giorgian a pătruns pe poarta de acces în curtea locuinţei persoanei vătămate şi apoi în imobilul neasigurat al acesteia. În hol a întâlnit-o pe aceasta care ieşise după apă şi i-a solicitat sumele de bani pe care le deţinea la domiciliu, în caz contrar urmând să exercite acte de violenţă asupra acesteia, în sensul că «îi va pune cuţitul la gât». Speriată de apariţia inculpatului care s-a apropiat fizic de persoana vătămată şi a bruscat-o, aceasta s-a dezechilibrat şi a căzut peste fereastra locuinţei. Inculpatul a continuat să îi solicite pe un ton răstit şi ameninţător sumele de bani din imobil”, arată procurorul de caz.

Speriată de comportamentului inculpatului, bătrâna i-a înmânat acestuia suma de 50 de lei, în speranţa că va scăpa. Numai că, individul a continuat să ceară bani, ba chiar a început să caute prin casă. Individul a găsit ascuns în salteaua patului un portmoneu în care bătrâna îşi ţinea economiile. Tâlharul a luat portofelul în care era suma de 450 lei, apoi a luat şi telefonul găsit într-o cameră. A plecat din locuinţă şi a cheltuit o parte din bani pe băuturi alocolice şi la jocurile electronice.

Inculpatul Ivan Giorgian a fost depistat de organele de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Făurei şi condus apoi la locuinţa persoanei vătămate, unde s-a procedat la reconstituirea modului de comitere a faptei. Tâlharul le-a arătat anchetatorilor cum a procedat şi cum a lăsat-o pe bătrâna de 77 de ani fără bani.

Telefonul mobil sustras şi parte din suma de bani au fost recuperate şi predate persoanei vătămate.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Ivan Giorgian. La data de 26 iulie 2019, cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Făurei, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 22 octombrie.

 

Inculpatul a încercat să violeze o minoră în zona gării Făurei

 

Deşi ştia că este pus sub control judiciar şi are anumite obligaţii, inculpatul Ivan nu a ţinut cont de acest lucru şi a mai comis o faptă penală, fiind vorba despre o tentativă de viol asupra unei minore. La data de 30 august, instanţa a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei şi a înlocuit măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Ivan Giorgian cu măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile. Inculpatul a formulat contestaţie, însă la Tribunalul Brăila aceasta a fost respinsă, astfel că el s-a mutat la arest.

Potrivit procurorului de la Parchetul Făurei, în timp ce era sub incidenţa măsurii măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Ivan Giorgian a comis cu intenţie infracţiunea de tentativă de viol. După cum au stabilit anchetatorii, în seara zilei de 18 august, în jurul orei 21.00, bărbatul a condus-o către locuinţa sa pe partea vătămată M.L.D., în vârstă de 16 ani, despre care avea convingerea că era majoră. „În timp ce traversau liniile de cale ferată, în proximitatea Triajului staţiei CF Făurei, profitând de vegetaţia din zona respectivă, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra acesteia cu intenţia de a o supune unui raport sexual. Având în vedere că inculpatul Ivan Giorgian a comis cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, procurorul a apreciat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege şi a solicitat judecătorului de cameră preliminară înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, propunerea fiind admisă de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Făurei, la data de 30.08.2019, soluţie rămasă definitivă la data de 5.09.2019 la Tribunalul Brăila”, au transmis procurorii Parchetului Făurei.

La şedinţa din data de 3 octombrie, Judecătoria Făurei a prelungit cu încă o lună arestul preventiv. După cum se arată pe site-ul instanţei, magistraţii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Ivan Giorgian, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Inculpatul a formulat deja contestaţie împotriva măsurii, dosarul urmând să ajungă la instanţa superioară unde se va lua decizia finală.

Judecătorii vor decide pedepsele pentru inculpatul acuzat de tâlhărie şi tentativă de viol.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro