• evenimentul s-a desfășurat în perioada 29-30 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava • originară din comuna Siliștea, Iuliana-Bianca Mirică este talentata elevă a clasei de canto popular coordonată de prof. Marieta Ion, de la Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila
Originară din comuna Siliștea, Iuliana-Bianca Mirică, talentata elevă a Școlii Populare de Artă „Vespasian Lungu” Brăila - clasa de canto popular coordonată de prof. Marieta, a obținut Premiul Special Festivalul-Concurs Internațional de Folclor „Cântecele Neamului”, ediția a XIV-a, care s-a desfășurat în perioada 29-30 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Evenimentul a fost organizat de Școala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”.
Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Concurs Internațional de Folclor „Cântecele neamului”, de la Suceava, a reunit cei mai valoroși 25 de tineri interpreți de muzică populară din țară, dar și artiști consacrați. Artiștii care au concurat au venit din Suceava, Botoșani, Iași, Brăila, Bistrița, Alba Iulia, Sibiu, Reșița, Târgu Jiu, Satu Mare, Târgu Mureș și din Republica Moldova. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: canto (unde a concurat și brăileanca Iulian-Bianca Mirică) și instrumental. Concurenții au fost acompaniați de Orchestra „Bucovina” a Școlii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, dirijată de maestrul Trifan Leancă. În cadrul spectacolului, au mai evoluat și dansatorii aceleiași instituții, coordonați de coregrafa Alina Leonte.
Miercuri, 30 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc Gala Laureaților. Juriul a fost condus de reprezentantul Casei de discuri Electrecord, doctor etnomuzicolog Roxana Daniela Gibescu, fiind format din următorii: Anca Luciana Branea, prof. dr. la Universitatea de Arte din Tg. Mureș, Silvia Zagoreanu, director al Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial Chișinău, Vasile Pohoață, etnomuzicolog, realizator de emisiuni, și Sorin Filip, managerul Centrului Cultural „Bucovina”.