Mergi la conţinutul principal
Start excelent al atleţilor brăileni în sezonul în aer liber

Iulia Banaga şi-a reconfirmat baremul pentru mondialele din Kenya

• Andreea Caracudă, Iulia Banaga, Andreea Dinu, Bianca Toader sunt campioane naţionale cu ştafeta 4X100 m • Andreea Caracudă participă sâmbătă la Balcaniada de la Istanbul

 

Atleţii brăileni au avut evoluţii foarte bune la primele competiţii oficiale în aer liber din acest an, Campionatul Naţional de primăvară pentru juniori I şi Campionatul Naţional Şcolar. Iulia Banaga a devenit campioană naţională şcolară la 400 m garduri, probă în care şi-a reconfirmat baremul de participare la Campionatul Mondial. Atleta, pregătită de profesorul Nicolae Iorga, Iulia Banaga s-a clasat pe locul al doilea în proba de 100 m garduri. Ştafeta 4x100 m formată din Andreea Caracudă, Iulia Banaga, Andreea Dinu, Bianca Toader s-a clasat tot pe primul loc la naţionalele şcolare de atletism.

Petrişor Tudor a trecut al doilea linia de sosire la 100 m plat, iar în finală atletul brăilean şi-a îmbunătăţit recordul personal. De asemenea, Alexandru Iconaru, Andreea Caracudă şi Bianca Toader au alergat în proba de 100 m garduri a juniorilor II, aceasta fiind o probă de selecţie în vederea realizării baremurilor pentru Campionatele Mondiale şi Balcaniadă. Sportiva pregătită de profesoara Sica Lazăr, Andreea Caracudă a reuşit să-şi asigure participarea la Balcaniadă,  astfel că atleta şi antrenoarea sa au plecat ieri, alături de lotul de atletism al României spre Istanbul, competiţia balcanică urmând a se desfăşura sâmbătă, 3 iunie. Junioara II, Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a fost la un pas de a-şi realiza baremul pentru mondialele din Kenya, Petrişor Tudor s-a clasat pe locul al patrulea la 100 m plat, iar Andreea Dinu, deşi este doar junioară III, a ocupat poziţia a opta în concursul junioarelor I, la 100 m plat. Ştafeta 4X100 m masculin, formată din Andrei Creţu, Claudiu Culea, Petrişor Tudor, Alexandru Iconaru, s-a clasat pe locul al cincilea.

Rezultatele noastre au fost foarte bune la începutul acestui sezon în aer liber şi avem şanse mari, dacă şi Bianca Toader îşi va realiza baremul, ca Brăila să aibe trei sportivi calificaţi la mondialele de juniori. Iar acest lucru se petrece în condiţiile în care noi ne antrenăm pe unde apucăm, Stadionul de Atletism fiind în continuare o «fata Morgana»“, a declarat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro