Mergi la conţinutul principal

Iulia Banaga şi Alexandru Iconaru şi-au realizat baremurile pentru Balcaniadă

ambii au realizat noi recorduri personale • Andreea Caracudă s-a impus în proba de sprint a junioarelor • Ioniţă s-a clasat pe locul al doilea la garduri şi s-a retras din concurs din cauza unei contracturi musculare

 

Atleta Iulia Banaga şi-a asigurat participarea la prima ediţie a Balcaniadei de atletism pentru juniori I, care va avea loc la Istanbul, după ce în weekend-ul trecut a câştigat din nou probele de 60 m garduri şi 400 m plat rezervate acestei categorii de vârstă. Brăileanca a realizat un timp foarte bun la garduri, 8:59 secunde, care reprezintă un nou record personal. “Banaga a avut evoluţii foarte bune, la 60 m garduri s-a clasat pe locul al treilea la seniori şi pe primul loc la juniori I, o probă la care în urmă cu o săptămână a realizat 8:64 secunde iar acum a făcut un progres considerabil, 8:59 secunde. La 400 m plat a obţinut locul al patrulea la seniori şi pe al doilea la juniori. Cu aceste rezultate, Banaga şi-a asigurat participarea la Balcaniada din Turcia”, a declarat profesorul Nicolae Iorga.

Alexandru Iconaru a câştigat proba de 60 m garduri a juniorilor I cu un nou record personal, 8:07 secunde şi bifând două succese la rând într-un interval de o săptămână, sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu şi-a asigurat biletul Istanbul. La proba de sprint Iconaru s-a clasat pe locul al treilea, tot cu un record personal, 7:14 secunde. Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a câştigat proba de 60 m plat a juniorilor I, cu un nou record personal, 7:93 secunde şi a ocupat poziţia a patra la seniori. La garduri Caracudă s-a clasat pe locul al treilea la juniori, cu record personal de juniori II, 8:90, care de fapt este categoria ei de vârstă.

Caracudă a evoluat foarte de bine şi la acest concurs al juniorilor I, la fel şi Iconaru, ambii fiind încă juniori II. Federaţia a spus că sportivii care câştigă două săptămâni la rând probele în care concurează merg la Balcaniadă, sper ca oficilii de la Bucureşti să nu se răzgândească”, a precizat profesoara Sica Lazăr.

 

Anamaria Ioniţă s-a clasat pe locul al doilea la 60 m garduri

Duminică, în ziua a doua a Grand Prix-ului de la Bucureşti, Anamaria Ioniţă a concurat doar în proba de 60 m garduri, unde s-a clasat pe locul al doilea, însă brăileanca a alergat finala cu o contractură la picior. Din această cauză, Ioniţă a renunţat să mai ia startul la celelalte două probe la care era înscrisă în concurs.

Vă reamintim că sâmbăta trecută, atleta brăileană cu dublă legitimare CSM Brăila – CSU Piteşti a câştigat proba de pentatlon din cadrul Campionatului Naţional de probe combinate, etapa întâi şi tot în aceeaşi zi a concurat la prima etapă a Campionatului Naţional de atletism, pentru seniori, tineret şi juniori I, probe individuale, unde s-a clasat pe locul al doilea la 60 m plat.

Am alergat cu întindere la un picior în finala de garduri, după aceea nu am mai vrut să forţez şi am renunţat la lungime şi înălţime, probe la care eram înscrisă. Acum aştept să văd cum merge recuperarea, dacă nu vor fi probleme voi concura şi în weekend-ul care urmează la Grand Prix-ul de la Bacău, dacă nu, cu siguranţă voi participa la finalele de probe combinate care vor avea loc peste două săptămâni la Bucureşti”, ne-a declarat Anamaria Ioniţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro