Mergi la conţinutul principal

Iubitorii de teatru sunt așteptați din nou în sălile de spectacol! În acest weekend: ”Fii cuminte, Cristofor!” și ”Naufragiat”

• bilete pentru primul weekend de spectacole pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau direct de la agenția teatrală • Teatrul ”Maria Filotti” a pregătit mai multe suprize pentru stagiunea 2023-2024, iar prima va avea loc chiar luna aceasta, în perioada  17-19 octombrie fiind programat Festivalul ”Mihail Sebastian”

 

Odată cu Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila 2023, derulat în perioada 23 septembrie -1 octombrie, Teatrul ”Maria Filotti” a dat startul și noii stagiuni. În cadrul festivalului au avut loc și cele două premiere ale trupei brăilene – ”Falsa servitoare” (regia Alexandru Mâzgăreau) și ”Scene din viața Mariei Filotti” (regia Matei Lucaci-Grunberg), iar în acest weekend sunt programate două spectacole pentru toată familia.

Sâmbătă, 7 octombrie, ora 18:00, la Sala ”Bujor Macrin” (Sala Studio), puteți vedea ”Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu, o comedie spumoasă, scrisă după regulile teatrului bulevardier, care dezbate, cu umor și ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Vodevil scris în 1964, despre căsnicie și fericirea conjugală, în care Aurel Baranga învelește drama cuplului plictisit într-o comedie de tip farsă, spectacolul abordează tema perenă a familiei și a încercărilor prin care trec partenerii atunci când armonia începutului este erodată de trecerea anilor

Distribuție - Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron, Marcel Turcoianu. Scenografie - Raluca Polea.

Duminică, 8 octombrie, ora 18.00, Sala Mare, sunteți invitați la Naufragiat – Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougement (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac. Spectacolul spune povestea unui aventurier elvețian, pe numele lui Louis de Rougement, care la începutul secolului XX, în Anglia, a scris un bestseller în care relata aventurile pe care le-a trăit timp de 30 de ani ca naufragiat pe o insulă.

”Am ales acest text deoarece cred cu tărie că e nevoie acum mai mult ca oricând de povești. «Naufragiat!» este rezultatul unui efort colectiv de a aduce în lumina reflectoarelor textul lui Donald Margulies, montat în premieră în România. Alături de actori și susținuți cu profesionalism de corpul tehnic al teatrului, am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care emoționeză un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație. Îmi place să cred că am făcut un spectacol care se adresează celor mulți fără a sacrifica în niciun fel elementul altitudinar care le vorbește celor puțini”, susține regizorul Andrei Huțuleac.

Distribuția: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Corina Borș. Traducerea - Corina Moise, scenografia - Maria Nicola, light design - Lucian Moga.

”Naufragiat” a fost invitat și la Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Excelsior 2023, prima ediție, ce se va desfășura între 7 și 15 octombrie. Actorii brăileni vor juca pe data de 12 octombrie, producția Teatrului ”Mariei Filotti” fiind primul spectacol sold-out din cadrul festivalului. După Excelsior, ”Naufragiat” va putea fi văzut și de publicul din Buzău, spectacolul fiind invitat și în Festivalul ”Săptămâna Teatrului Tânăr”.

 

O nouă stagiune, noi surprize

Teatrul ”Maria Filotti” a pregătit surprize pentru spectatori și în stagiunea 2023-2024. Prima va avea loc chiar luna aceasta, în perioada 17-19 octombrie, atunci când va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Mihail Sebastian”. Tot în acest an se va organiza din nou și Festivalul de Teatru pentru Copii și Adolescenți Bujor Macrin”, dedicat elevilor din județul Brăila. Desigur, Teatrul ”Maria Filotti” va veni și noi premiere, iar despre toate acestea veți putea afla urmărind site-ul www.tmf.ro, pagina de Facebook Teatrul “Maria Filotti” și pagina de Instagram “Teatrul Maria Filotti”.

Bilete la spectacole pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția teatrală (telefon 0239.613.969 pentru informații și rezervări). Prețul unui bilet este de 28 lei la categoria I și 25 lei la categoria a II-a.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro