Mergi la conţinutul principal

Iubitorii de teatru, invitați la comedie

* trei spectacole de comedie se vor juca în acest weekend la Teatrul “Maria Filotti”: “Fii cuminte, Cristofor!”, “Minunații Orinoco” și “Gaițele” * doar câteva bilete mai sunt disponibile, iar acestea pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală

 

 

 

După minivacanța de Paște, Teatrul “Maria Filotti” își va întâmpina publicul cu trei spectacole de comedie programate în weekend:

Vineri, 21 aprilie, ora 18.00, Sala “Bujor Macrin” (Sala Studio) - “Fii cuminte, Cristofor!” de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu. O comedie spumoasă, scrisă după regulile teatrului bulevardier, care dezbate, cu umor și ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Aurel Baranga, autorul piesei, învelește drama cuplului plictisit într-o comedie de tip farsă, abordează tema perenă a familiei și a încercărilor prin care trec partenerii atunci când armonia începutului este erodată de trecerea anilor.

Distribuția: Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron, Marcel Turcoianu.

Scenografia - Raluca Polea. Spectacolul nu are restricții de vârstă.

Sâmbătă, 22 aprilie, Sala Mare, ora 18.00 - “Minunații Orinoco”, text și regie Mimi Brănescu. În acest spectacol, acțiunea este concentrată în jurul aventurilor și întâmplărilor neobișnuite din timpul repetițiilor unui spectacol de teatru, într-o cheie comică. În fiecare scenă este prezent regizorul, care “explică“ spectatorilor agitația care se petrece în culise în timpul spectacolului, iar la sfârșit povestește chinul tragi-comic de creație prin care trec realizatorii. Însă, în final, nimic nu mai pare să funcționeze cum fusese prevăzut! Grație comicului său irezistibil, piesa “Minunații Orinoco” aduce în atenția spectatorilor răspunsul la întrebarea: Ce se întâmplă în culisele unui spectacol? Ce probleme personale au actorii? Dar regizorul? Cum reușesc ei să facă față unui HAOS organizat?

Distribuție: Vlad Volf, Silviu Debu, Narcisa Novac, Alin Florea, Nicholas Cațianis, Adelin Ilie, Blanca Doba, Ramona Gîngă, Valentin Terente, Monica Ivașcu și Ionel Spălatu. Decor și costume - Adela Pârvu, asistent regie - Narcisa Novac. Limită de vârstă: peste 16 ani.

Duminică, 23 aprilie, ora 18.00, Sala Mare - “Gaițele” de Al. Kirițescu, regia Radu Nichifor. “Gaițele” reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. Această piesă face parte din așa- zisa trilogie burgheză a lui Kirițescu: comedia “Marcel și Marcel” sau “Anișoara și ispita”, scrisă în 1923, apoi “Florentina” în 1925 și “Cuibul de viespi”, cum s-a intitulat în 1930. Comedia “Gaițele” s-a jucat prima dată la Craiova de trupa “Bulandra”, apoi, în multe variante, pe mai toate scenele țării, cu un succes enorm. Acțiunea se petrece “cam prin vara anului 1930”, în casa Anetei Duduleanu, văduva marelui moșier Tasse Duduleanu, casă în care bătrâna locuia împreună cu fiica cea mică, Margareta, soțul acesteia, Mircea Aldea și două servitoare - Zamfira și Fraulein. Într-o casă în care dominau urletele, meschinăriile, egoismul și ironia dusă la extrem, Mircea Aldea este un intrus, intrat forțat de împrejurările căsătoriei cu Margareta Duduleanu, care se macină încet, încet până ajunge la disperare.

Ieri, la închiderea ediției, doar câteva bilete mai erau disponibile. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul www.blt.ro, sau la agenția teatrală 0239/613.969.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro