Mergi la conţinutul principal

ITM Brăila, cu ochii pe firmele din domeniul energetic şi industria verde

Inspectorii brăileni de muncă au derulat în această perioadă o serie de controale la firme locale cu activitate în domeniul producţie şi distribuţie energie electrică, precum şi la cele cu business în recuperare/reciclare deşeuri, dar şi producerea energiei electrice din surse regenerabile. Verificările s-au realizat, după cum a explicat conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, în cadrul unor campanii la nivel naţional, scopul fiind acela de a creşte gradul de conştientizare al angajatorilor, dar şi al lucrătorilor din domeniile vizate, în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu toate consecinţele benefice în plan social şi profesional ce decurg din aceasta.

La nivel naţional, obiectivele specifice au fost verificarea angajatorilor din domeniul energetic care desfăşoară lucrări de mentenanţă, lucrări în instalaţiile electrice aflate în exploatare, lucrări la înălţime la liniile electrice aeriene, precum şi intervenţii în cazul deranjamentelor şi avariilor din instalaţiile electrice.
"În acest sens, în cursul lunii iulie 2016, ITM Brăila a efectuat un număr de 8 controale la un număr de 8 angajatori care îşi desfăşoară activitatea în sectorul energetic, unităţi în care sunt angajaţi 208 lucrători, din care 21 femei. Cu această ocazie s-a constatat că angajatorii respectă, în mare parte, prevederile legislative, dar au fost constatate şi unele neconformităţi pentru care s-au stabilit termene de realizare. Tot în cursul lunii iulie au fost efectuate controale la un număr de 6 angajatori care desfăşoară activităţi de producere energie electrică verde (eoliană şi fotovoltaică), unităţi în care îşi desfăşoară activitatea un număr de 10 lucrători, din care 2 femei. În aceste unităţi nu au fost constatate neconformităţi", ne-a declarat Liviu Arhire, inspectorul şef al ITM Brăila. De asemenea, sursa citată a subliniat că acţiunile de acest gen vor continua până la finalul toamnei, mai precis până în noiembrie inclusiv.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro