Mergi la conţinutul principal

ITM în luna octombrie. Amenzi de peste 500.000 de lei

• peste 200 de angajatori din municipiu și din județ au fost controlați în luna octombrie a.c. de către inspectorii de muncă brăileni • cele mai multe amenzi aplicate au vizat relațiile de muncă • ITM a depistat 24 de persoane care munceau „la negru”, pentru șase angajatori din domeniile construcții, transporturi, fitness și restaurante

 

Potrivit comunicatului instituției, în luna octombrie a.c., inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila au desfășurat 207 acțiuni de control la tot atâția angajatori din municipiu și județ, în urma cărora au dat amenzi de 520.000 de lei, cele mai multe dintre acestea (507.300 lei) în domeniul relațiilor de muncă.

„La un număr de 6 angajatori, au fost depistate 24 persoane care desfășurau muncă nedeclarată („la negru” - n.r.), fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 460.000 de lei. Cele 24 persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă și prestau activități în domeniile construcții (17 persoane), activități ale centrelor de fitness (1 persoană), transporturi (4 persoane) și restaurante (2 persoane)”, precizează conducerea ITM Brăila.

Cele mai des întâlnite deficiențe constatate în timpul controalelor vizează primirea la muncă a unei persoane fără a avea forme legale de încadrare; netransmiterea contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității, potrivit legii; nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară; neevidențierea timpului de muncă efectuat de salariați; nerealizarea măsurilor dispuse prin PV de control încheiate anterior; neutilizarea echipamentului individual de protecție (EIP) din dotare; neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securității și sănătății pentru toți lucrătorii; semnalizarea riscurilor de accidentare necorespunzătoare.

Pentru deficiențele constatate în timpul controalelor, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila.

„În controalele efectuate, ITM Brăila a urmărit în permanență conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor asupra importanței și necesității respectării legislației în domeniile de competență, se mai precizează în comunicatul ITM.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro